Matthias Diependaele lijsttrekker N-VA Zottegem, vier speerpunten

Lijsttrekker.jpg

Zottegem, 23/12/2017 – Oppositiepartij N-VA Zottegem verraste niet met haar lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Fractieleider Matthias Diependaele laat weten dat anders dan zijn engagement op nationaal niveau misschien doet vermoeden, hij wel degelijk gaat voor het burgemeesterschap. Over de rest van de lijst hield men de lippen stijf op elkaar. “We hebben een jonge ploeg die net als in 2012 zeer enthousiast is, maar er komen ook nieuwe namen”, klonk het bij voorzitter Tom Van Cauwenberge. Fractieleider (en lijsttrekker)  Diependaele gaf aan dat N-VA campagne zou voeren met vier speerpunten: “Zottegem moet eerst en vooral weer aantrekkelijker worden.   Zo was Zottegem vroeger place to be om uit te gaan, terwijl Zottegemnaars nu steeds vaker andere oorden opzoeken op dat vlak. Ook willen we een veiliger Zottegem. We denken hierbij vooral aan camera’s die moeten dienen als afschrikking. Het wordt hoog tijd dat hier werk van gemaakt wordt. Communicatie kan in Zottegem ook veel beter. Waarom zijn we niet actiever op de sociale media? De nieuwe website is een verbetering, maar nog steeds ontbreekt het aan rechtstreeks contact met de inwoners. Tot slot stellen wij ons vragen bij de financi ën van Zottegem. In 2012 waren er 10 miljoen euro schulden. Onze financieel expert Evert De Smet heeft uitgerekend dat de schulden tegen 2019/2010 zullen oplopen tot maar liefst 82 miljoen euro. Dat heeft deels te maken met noodzakelijke investeringen, maar wij vragen ons af waarom er bij zo veel uitgaven niet meer bespaard werd op  lopende zaken?”

In de marge raakte ook bekend dat N-VA/ZAP Zottegem als N-VA Zottegem naar de verkiezingen zal trekken. “Het werk van de mensen van ZAP werd enorm geapprecieerd en omdat we in 2012 onder de gemeenschappelijke naam naar de verkiezingen zijn gegaan hebben we die naam de voorbije jaren gebruik in onze offici ële communicatie”, aldus Diependaele. “Ondertussen zijn de mensen van ZAP gewoon N-VA-lid geworden en is het logisch dat we nu gewoon als N-VA naar de verkiezingen gaan.”

25991407_10212932108410234_1903295644_o.jpg

Foto: Philippe Velghe Photography