Zondagsreserven Tenstar Melle in 2017 geteisterd door ongeziene blessuregolf

Ploegfoto zon res T Melle

Melle, 31/12/2017 –  Na de titel vorig seizoen haakten een handvol spelers van de zondagsreserven van Tenstar Melle af en werden de ambities bij de start van de huidige campagne getemperd, maar dat de kern zo geteisterd zou worden door (veelal langdurige) blessures kon niemand vooraf voorspeld hebben.

De heenronde werd dan ook gekenmerkt door een steeds langer wordende lijst afwezigen. Op een bepaald moment lagen maar liefst 10 spelers in de lappenmand. Meermaals zat coach Jelle De Keukeleire met de handen in het haar in de zoektocht naar oplossingen. Gelukkig kon de ploeg rekenen op de goodwill van Tom Bultynck, die zo goed als wekelijks enkele van zijn jonkies (de meesten slechts 17 jaar oud) beschikbaar stelde. Het maakt dat maar liefst 27 spelers nodig waren om de 13 wedstrijden voor de winterstop af te haspelen.

Ondanks alle tegenspoed hielden de zondagsreserven het hoofd sportief meer dan boven water met 8 zeges en een doelsaldo van +17, goed voor een voorlopige zesde stek. De voorbije maanden werd ook hard gewerkt om de kern uit te breiden, en er is hoop dat het merendeel van de geblesseerden in 2018 kan gerecupereerd worden. Puur kwalitatief moet rood-wit in staat geacht worden om alsnog een gooi te doen naar de top-5. Daarbij is het ook een doelstelling om als uittredende kampioen voor enkele positieve uitschieters te zorgen tegen de 4 resterende titelpretendenten (Sinaai, Lochristi, Wichelen en Heusden).

Jelle De Keukeleire.

Foto opwarming T Melle

X