Nieuwjaarsreceptie voor gemeentepersoneel Oosterzele: burgemeester Van Durme: ‘Voel u bevoordeeld dat u hulp kan en mag bieden’

DDL oosterzele nieuwjaar gemeente personeel (5)

Oosterzele, 04/01/2018 –  In feestzaal Agathea in Landskouter vond op dinsdag 2 januari 2018 de nieuwjaarreceptie voor het gemeentepersoneel van Oosterzele plaats. Maar liefst 180 personeelsleden tekenden present. Van een succes gesproken. Het gemeentepersoneel genoot van de ontvangst en de heel verzorgde receptie (R 17, foto’s DDL).

De nieuwjaarsreceptie is elk jaar opnieuw een mooie attentie van de gemeente Oosterzele naar haar personeel toe. Het project bulkt van de goede bedoelingen. Het gemeente- en het OCMW-bestuur kregen een ruime respons. En ook de lokale pers (waaronder fotograaf DDL en reporter 17 van de Beiaardkrant) werd uitgenodigd, stilaan behorend tot het ‘huismeubilair’. Tijdens de nieuwjaarsreceptie volgden speeches van gemeentesecretaris Borchert Beli ën, OCMW-voorzitster lady Els De Turck en burgemeester Johan Van Durme. Er werd op de nieuwjaarreceptie een eerbetoon gebracht aan opvangdame Nadine Van de Sype die haar pensioen zag opdagen en een punt zette achter haar loopbaan in de Vrije Basisschool van Scheldewindeke.

Burgemeester Johan Van Durme: ‘Vandaag, 2 januari 2018, begint en nieuwe episode, een nieuwe uitdaging. In dit perspectief moeten we ook de goedgekeurde ‘inkanteling’ van het OCMW,  Gootje 2, voor ons gemeentepersoneel zien. Een opportuniteit waar we samen met de herlokalisatie van de politie – Windekekouter 54 — een betere dienstverlening met de onvermijdbare verdere digitalisering kunnen geven aan onze inwoners. Gootje  2, Windekekouter  54 en Dorp 1 samen op één adres: Dorp 1. Het doel is komen tot een betere samenwerking, beter personeelskader waarin we ons goed voelen, waarin regels enkel beogen dat iedereen gelijk wordt behandeld, waarin afspraken moeten leiden tot een zo eenvormig mogelijk beleid, waarbij rechten en plichten ons nog competitiever moeten maken en vooral, dat wil ik benadrukken, de Oosterzeelse burger een nog betere service te kunnen bieden. Daar draait het om. Daarom werken wij voor de gemeente. De zin spreekt voor zich: werken voor de gemeente. Werken voor de Oosterzelenaars, voor onze directe omgeving, buren, medeburgers. Deze synergie is geen keurslijf. Het is een werktuig, een middel om u allen nog beter te verenigen, om u als personeel een houvast te bieden, zodat u weet hoe we ons werk voor Oosterzele samen het best kunnen aanpakken. Het is een met zorg voorbereide visie en nog uit te werken met de bewoners van Dorp 1 en dat zijn jullie uiteraard samen met onze mensen in de Bib, sporthal, Gemeenschapscentrum, cultuurdienst, kinderopvang, jeugddienst en onderwijs. Het zijn allemaal mooie woorden. De werkelijkheid is soms anders. Dat besef ik als burgemeester sedert 17 jaar als geen ander. De bevolking dienen, tevreden stellen, is niet altijd eenvoudig. Elke inwoner heeft zijn opinie, zijn of haar specifieke eisen, zoveel Oosterzelenaars hebben ons soms tegelijk nodig’.

Voorrecht
‘Ik doe een warme oproep om uw beste beentje voor te zetten. Met geduld, met overleg, soms met hulp van uw oversten of overheid, maar besef dat een samenleving nood heeft aan begrip en hulpvaardigheid. En die hulp zal vaak van u allen moeten komen. Voel u bevoordeeld dat u die hulp kan en mag bieden. Laat ons eerlijk zijn, is het niet heerlijk, hier dicht bij de deur te mogen werken. Ik denk dat we het als een voorrecht moeten beschouwen. Draag zorg voor dat voorrecht, van dat gevoel. Ik wil afsluiten met u allen te feliciteren. Zoals u weet loop ik veel op straat. Ik kan u zeggen, de Oosterzelenaars zijn tevreden over u. Hou het zo in 2018. Of meer nog, laat ons met zijn allen in 2018 de lat misschien nog iets hoger leggen, de mensen nog meer verblijden. We zullen er enkel zelf de genoegdoening van ervaren. Ik wil dan ook graag het glas heffen op u allen want van u zal het voor een groot stuk afhangen of 2018, ondanks de rare tijden, voor de Oosterzelenaars een mooi en voorspoedig jaar wordt. Gezondheid en een gemeend gelukkig nieuwjaar’, besloot burgemeester Johan Van Durme zijn Nieuwjaarsspeech.
                                                           
Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle.
X