Bibliotheek start met “leesbevorderingsproject” voor jonge lezers “Hieperdebib “

unnamed (2)

Sint-Lievens-Houtem, 04/01/2018 –  Vanaf januari 2018 zet de bib van Sint-Lievens-Houtem extra in op leesbevordering voor jonge kinderen. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat voorlezen heel belangrijk is voor de taalontwikkeling van jonge kinderen.

Het project bestaat uit 3 luiken:  Boekstart voor baby’s, vervolgens  Boekstart voor peuters, en tenslotte  Hieperdebib! voor kinderen van 2 jaar. Op de leeftijd van 6 maand, krijgen de jonge Houtemnaren een leuke kaart toegestuurd. Als de ouders met die kaart naar de bib komen, krijgen ze een pakket met een knisperboekje en een hele boel leestips. Op 15 maand krijgen ze terug een uitnodiging om naar de bib te komen om daar een peuterpakket in ontvangst te nemen. In die linnen tas zitten twee voorleesboeken en nieuwe leestips, aangepast aan de leeftijd. Dit project is een samenwerking tussen de gemeente Sint-Lievens-Houtem en Cultuurconnect.

Hieperdebib! is het allernieuwste project van Route42 (samenwerkingsverband van de bibliotheken: Geraardsbergen, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem) waarmee men jonge ouders wil bereiken om hen het aanbod van de bib te leren kennen.  Kinderen die  2 jaar worden, krijgen  een kaartje toegestuurd waarmee ze een hip rugzakje kunnen afhalen in de bib. En indien de ouders het willen, wordt meteen het eerste bibkaartje van hun kind aangemaakt. Dit project kwam mee tot stand dankzij subsidies van Provincie Oost-Vlaanderen.

Herman De Knijf, foto : bib St. L. Houtem.