Brakel krijgt fotocabine, middenstand misnoegd

26169470_951016071713676_4311882482303755895_n.jpg

Brakel, 06/01/2018 – Twee jaar terug was er heel wat beroering in Brakelse   middenstandskringen   omdat het gemeentebestuur een fotocabine ging plaatsen in het gemeentehuis. Het werd vervolgens enige tijd stil rond dit voornemen.    Het dossier is nu blijkbaar van onder het stof gehaald want de plannen worden nu concreter.

Wn. burgemeester Stefaan Devleeschouwer: “We laten dit voorjaar een fotocabine plaatsen in het gemeentehuis om zo de dienstverlening aan de burger te verhogen. Zo kunnen de burgers op één plaats terecht voor de pasfoto en voor de documenten waarvoor een pasfoto nodig is. Maar het is niet de bedoeling om te gaan concurreren met de fotografen in onze gemeente.   Om die reden zullen de prijzen bij ons iets hoger ligger dan bij hen.” Fotograaf Hubert Huysentruit uit de Stationsstraat reageert hier nog steeds afwijzend en verbolgen over. “Er schiet al niet veel middenstand over in Brakel en dan gaat men zelf deze dienstverlening aanbieden. Heeft de middenstand het niet moeilijk genoeg met de aanslepende werken in het centrum. Je zou eens moeten weten welke investering het vergt   om pasfoto’s te kunnen afdrukken.”

Bert Broos.