CD&V Galmaarden presenteert als eerste in de regio een volledige kieslijst

cd&v-galmaarden.jpg

Galmaarden, 09/01/2018 –  Rappe gasten daar in Galmaarden. Zondag 7 januari tijdens de Nieuwjaarsreceptie stelde CD&V er zijn kandidaten voor die op zondag 14 oktober 2018 zullen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Vlaams Parlementslid Peter van Rompuy en Federaal Parlementslid Sonja Becq begroeten de aanwezigen in een bomvolle zaal. De kandidaten werden voorgesteld door Gilbert Van Hautte. Alle huidige schepenen en gemeenteraadsleden die niet meer zullen deelnemen aan de verkiezingen dit jaar, tekenden ook present om de nieuwelingen te steunen. De lijst wordt getrokken door eerste schepen Patrick Decat, fractieleidster Marleen Merckaert en schepen Ludo Persoons. Huidig burgemeester Pierre Deneyer stelt zijn ervaring en kennis ten dienste van de nieuwkomers en is lijstduwer. Huidige gemeenteraadsleden Kurt Penninck, Ludo   Van Paepegem , Melissa Van Eesbeek Veerle Dero en OCMW raadsleden Rita Paindavin en Stefaan Saeys komen voor op de lijst. Nieuwkomers zijn Kim Bonduelle, Gunther De Smedt, Bart Marcoux,, Diane Mertens, Michel Souffriau, Jo Stalpaert en Katty Vandekerckhove. Dit houdt een gevoelige verjonging   in van de CD&V lijst. Opvallend is nieuwkomer Michael Souffriau wiens vader door de huidige malaise bij NVA, nu als onafhankelijke zetelt in de gemeenteraad.

Freddy De Schuiteneer.