Nieuwjaarsfeest van Sint-Franciscusbasisscholen

IMG_4076.jpg

Oosterzele, 15/01/2018 –  Afgelopen weekend vond het jaarlijks nieuwjaarsfeest plaats van de Sint-Franciscusbasisscholen, de grootste scholengemeenschap uit de regio Zottegem & Sint-Lievens-Houtem. Niet minder dan 190 aanwezigen tekenden in salons De Zilverreiger in Oosterzele present om de feestelijke avond bij te wonen.

Tijdens haar welkomstwoord bedankte zuster Beatrijs alle medewerkers en personeelsleden voor hun dagelijkse inzet. “Het katholiek basisonderwijs blijft het vertrouwen genieten van heel veel ouders en dat willen onze scholen elke dag waarmaken met goed onderwijs.”

Coördinerend directeur Christ Meuleman benadrukte in zijn gelegenheidswoord de samenhorigheid in de scholengemeenschap en de professionele structuur die de voorbije jaren werd opgezet. Hij dankte in naam van het personeel de leden van het schoolbestuur voor hun inzet, in het bijzonder zuster Beatrijs. Zij ontving uit handen van de nieuwe directeur van de Bernadetteschool, de heer Jan Vermeulen, een mooi bloemstuk.

Christ Meuleman eindigde zijn toespraak met een uitspraak van Franciscus Van Assisi, meteen ook een opdracht voor alle personeelsleden: “Doe eerst het noodzakelijke, nadien het mogelijke en misschien wordt dan ook het onmogelijke mogelijk”

Daarna werd er uiteraard nog gefeest tot in de late uurtjes.