Zottegemse atletiekkern van ACG behaalt 2x goud en 2x zilver op Provinciaal Kampioenschap

Marie-De-Naeyer-ACG-kern-Zottegem-wint-de-60m-horen-cadetten-meisjes.jpeg

Zottegem, 15/01/2018 –  Op zaterdag 6 januari vond het Provinciaal Kampioenschap (PK) indoor plaats te Gent.  Met een delegatie van 9 atleten trok de Zottegemse atletiekkern van ACG naar de Topsporthal. En de oogst was mooi met 2 gouden en 2 zilveren medailles.  

Marie De Naeyer  (foto, cadetten meisjes) rijfde de titel binnen op de 60m horden (9.31). Op de 200m stak ze zilver op zak (26.75).  Ghijs Broeckaert  (cadetten jongens) zorgde voor zilver in het hinkstapspringen (11m30) en  Ferdinand Nyokila  (cadetten jongens) ging bij het verspringen met zilver aan de haal (4m89). Jonas Gerain van (ACG-kern G’bergen) ging hem vooraf en kroonde zich tot provinciaal kampioen bij de cadetten. Lisa Librecht (ACG-kern G’bergen) toonde haar uitstekende vorm op de 400m en behaalde zilver. Verder waren er nog heel wat ereplaatsen voor o.a. Audrey Vanderhaegen, Emiel De Winne, Helena Oste, Jasper De Geest en Sarah Eeckhout.

X