Die Verdammte Spielerei duikt de nacht in in GC De Kluize Scheldewindeke

DDL gc de kluize Die Verdammte Spielerei 1 (2)

Oosterzele, 17/01/2018 – Heb  je zin in een knotsgek avondje? Noteer dan alvast 1 februari 2018. Die Verdammte Spielerei presenteert met veel goesting   zijn nieuwe show ‘Nachtvorst’ in GC De Kluize. Zet je schrap voor een avondje vol met muziek, ‘gekkenbekkerijtrekkerij’ en vooral veel humor. (R 17, foto DDL).

Iedereen is het eens Die Verdammte Spielerei is ‘verdammt’ goed. Waar ze ook optreden, de commentaren zijn lovend. In hun tweede voorstelling ‘Nachtvorst’ gaat Die Verdammte Spielerei op zoek naar de charme van de nacht. De duisternis uitpluizen in al zijn facetten. De pure eenzame dronkaard en het feestgedruis van de overvolle dronkenmanskroegen. De stilte van het sterrenkijken en het bonken van de stroboscopen. Of hoe een zeskoppig orkest na een zaalshow de nacht induikt en het succes of de afgang verteert. Die Verdammte Spielerei schotelt u voor hoe rijk de nacht is. Als de massa slaapt, is het de Spielerei die waakt. Stefaan is met graagte de Grote Vriendelijke Reus die het publiek op zijn schouders meetilt van de avondschemering tot het ochtendgloren, met hier en daar een klein glanzend dwaallicht op zijn pad. Je krijgt in de Oosterzeelse cultuurtempel muzikaal ondersteunende droefenis en zwaar filosofische dronkenmanspraat op de tonen van Johan Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart en Dikke Kenny.

Stefaan De Winter (spel en zang), Roeland Vanhoorne (sopraansax, klarinet), Pieterjan Vandaele (altsax), Bjorn Verschoore (tenorsax), Thomas Van Gelder (baritonsax, dwarsfluit), Ruben Cooman (percussie) vormen samen ‘Die Verdammte Spielerei’, een vrolijk gezelschap van zes muzikanten die parodies brengen op de klassieke vorm van een fanfare.

Praktisch

Tickets kosten 16, 15, 14, 13 en 12 euro en zijn verkrijgbaar in GC De Kluize,  Sportstraat 3, Scheldewindeke, 09 / 363 83 30,  reservaties@oosterzele.be.

Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle.