Sint-Lievens-Houtem engageert zich voor gezonder klimaat

unnamed

Sint-Lievens-Houtem, 16/01/2018 –  Sint-Lievens-Houtem is met het project ‘Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen’ een stevig engagement aangegaan om tegen 2030 40%  minder CO2 uit te stoten op het volledige grondgebied ten opzichte van 2011.

“Daarnaast willen we ook de negatieve gevolgen van de klimaatverandering (denk aan erosie, wateroverlast of verdroging) helpen verzachten. Dit doen we in samenwerking met streekintercommunale SOLVA, Provincie Oost-Vlaanderen en het Streekoverleg.  Een klimaatgezond beleid uitstippelen is niet enkel weggelegd voor politici. Deze keer hebben de inwoners het voor het zeggen: van de sympathieke bakker over de ge ëngageerde vrijwilligster tot de bink van de buurt!”

Om de stem van de inwoners te horen, wordt op  woensdag 24 januari  de Klimaattafel van Sint-Lievens-Houtem georganiseerd. We denken er na over hoe we samen een gezonde, groene, veilige, duurzame … kortom een aangename omgeving kunnen maken voor alle inwoners.

Volgende thema’s worden behandeld :  Hoe kunnen we energiezuinig en klimaatgezond wonen en leven?  Hoe kunnen we ons effici ënt en duurzaam verplaatsen in en rond Sint-Lievens-Houtem?  Hoe kunnen we consuminderen en makkelijker kiezen voor lokale en regionale producten?  Hoe kunnen we meer hernieuwbare energie produceren in onze stad/gemeente?

HDK, foto’s L.A.M.P.