De tentoonstellingsruimte Galerij Rene in Kunstacademie geopend in stijl

unnamed (3).jpg

Geraardsbergen, 19/01/2018 –  Achter de prestigieuze voorgevel van de Kunstacademie zit een prachtig monument dat nu in volle glorie is herrezen en waar iedereen van kan genieten. Vrijwel wekelijks worden leerlingenvoorstellingen geprogrammeerd, niet alleen in de nieuwe concertzaal of de theaterzaal, maar ook in de gerenoveerde Hospitaalkerk.

Naast de zichtbare renovaties ging er de voorbije zes jaar ook een enorm budget naar het vernieuwen van onder andere de elektriciteit en verwarming en het verbouwen en inrichten van klaslokalen, circusateliers en zolders voor beeldende kunst.  Het sluitstuk, de permanente tentoonstellingsruimte, Galerij Ren é, werd in stijl geopend met een nieuwjaarsreceptie en een tentoonstelling van keramiek en beeldhouwen.   De restauratie en renovatie van het imposante gebouw van de Kunstacademie in de Grotestraat is een werk van lange adem geweest, het stadsbestuur was al die jaren de stuwende kracht en zette onvermoeibaar de schouders onder het renovatieproject. ‘De Kunstacademie is een van de culturele speerpunten van de stad’, legt Schepen van Onderwijs Fernand Van Trimpont uit, ‘Onze kunstacademie telt meer dan tweeduizend leerlingen en goed uitgeruste lokalen en zalen zijn een must voor de artistieke werking van de school. Het stadsbestuur heeft altijd de nodige middelen geïnvesteerd om het kunstonderwijs van de stad uit te bouwen. ‘

De schepen van Onderwijs Fernand Van Trimpont en de schepen voor Stadspatrimonium Erwin Franceus zijn beiden terecht fier op de realisatie: ‘Het gebouw is uitgegroeid tot een culturele en educatieve trekpleister.’  Geraardsbergen heeft mede dankzij het engagement van beide betrokken schepenen een goed uitgebouwd kunstonderwijs, dat  toegankelijk is voor iedereen.  Nu Schepen Franceus zijn ambt als schepen neerlegt, werd hij door de Kunstacademie in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange inzet.

X