7 toneelopvoeringen in Munkzwalm, met Die Munckghesellen!

26907946_958527370962546_772456936177670804_n.jpg

Zwalm, 20/01/2018 – Die Munckghesellen brengen ‘Wendy’s vuile was (origineel Wanda’s bonte was) van Pol Anrys op de planken. Dit wordt meteen het 14e stuk van Die Munckghesellen, versie 2. Er zijn maar liefst 7 voorstellingen voor de volwassenen en 3 voorstellingen voor de jeugd. “Met een gemiddelde van 250 kijkers brengt dit ons totale bezoekersaantal op ongeveer 2.500 !!! Van een succes gesproken…….”

Praktisch

Opvoeringen in het Parochiaal Centrum : Wendy’s vuile was

Auteur : Pol Anrys  

Regisseur : Antoine Van Coster

Toneelgezelschap : Die Munckghesellen

Website : www.diemunckghesellen.be

Bestuur : Antoine Van Coster : Voorzitter Ludo Sapijn : Ondervoorzitter Jozef Van den Bulcke : Secretaris en Penningmeester Vera De Temmerman : Bestuurslid Valerie Van Coster : Verantwoordelijke jeugd Lydie Marchand : Erelid

Korte inhoud

Wendy is een jonge vrouw met een bewogen verleden die een gevangenisstraf uitzit omwille van illegale straatprostitutie en het dealen van drugs. Na reeds twee eerder mislukte pogingen tot voorwaardelijke in vrijheidstelling krijgt ze nu, met 3 jaar cel achter de rug haar laatste kans om 2 jaar vroeger dan voorzien vrij te komen. De voorwaarde om definitief vrij te komen is dat ze een job heeft die ze minstens een maand lang behoudt én dat ze die maand ook onberispelijk door het leven gaat. Wendy gaat echter aan de slag bij een oude tante van haar in een verouderde wasserette die op sterven na dood is en vóór het einde van de maand zijn deuren dreigt te sluiten. Als na een paar dagen haar ex-pooier en -dealer weer opduikt om Wendy weer voor zijn kar te spannen en nog wat later haar ex-celgenote uit de gevangenis ontsnapt en zich bij Wendy komt schuilhouden is het hek helemaal van de dam en dreigt Wendy binnen de kortste keren terug achter de tralies te vliegen. Wendy is echter geen katje om zonder handschoenen aan te pakken en is vastbesloten om haar laatste kans om definitief vrij te komen met beide handen te grijpen. Ze probeert op haar manier de wasserette te “pimpen” en zo nieuwe klanten te werven, van haar ex-pooier af te raken, haar “vriendin” uit de klauwen van de politie te houden en tussendoor nop een paar persoonlijke problemen van Richard, de enige vaste klant van de wasserette op te lossen. In een omgeving vol wasmachines, strijkijzers, wasgoed, waspoeder, water en schuim leidt dit onvermijdelijk tot knotsgekke en hilarische situaties en een regelrechte aanval op uw lachspieren!

Acteurs

Isabelle De Cooman als Wendy Wasteyn, knappe vrouw met een bewogen verleden als prostituee

Marleen Versmessen als Germaine Wasteyn, tante van Wendy en wasserette uitbaatster

Magda Van Coster als Tamara Achmatova, vriendin van Wendy, ontsnapte gevangene

Ann De Geyter als Laurette Noteboom, gevangenisdirectrice

Ludo Sapijn als Vladimir De Wachter, sociaal assistent van de gevangenis

Sofie Vercamer als Louise Van De Sijpe, wijkagente

Danny De Cordier als Richard Van Damme, vaste klant van de wasserette

Mario Baert als Boris Popov, Russische bodyguard

Lieven Van der Linden als Salvatore Rossi, gangster en ex-pooier van Wendy

Wim Van den Neste als Vincenzo Ferrari, Italiaanse gangster

Rita Hoebeke als Frieda en Mireille, klanten van de wasserette

Valerie Van Coster als Jeanine, klant van de wasserette

Robert Ghyselinck als politie-inspecteur en postbode Patrick Van Bael en

Huyge als gangsters en politie-agenten

Voorstellingen

Zaterdag 27 januari 2018 om 20u00

Zondag 28 januari 2018 om 18u00

Vrijdag 2 februari 2018 om 20u00

Zaterdag 3 februari 2018 om 20u00

Zondag 4 februari 2018 om 18u00

Vrijdag 9 februari 2018 om 20u00

Zaterdag 10 februari 2018 om 20u00

Plaats

Parochiaal centrum ‘De Zwaluw’ in Zwalm Kaarten: Volwassenen = 8 EURO Kinderen tot 12 jaar = 5 EURO (3 EURO wordt terugbetaald aan de kassa). Kaarten zijn te bekomen via spelers, het bestuur, de website www.diemunckghesellen.be of telefonisch (na 18u) 055/49 64 14

Goede doel “TANDERUIS”

Tanderuis vzw biedt mobiele en ambulante begeleiding (opvoedingsondersteuning en psycho-sociale begeleiding) aan voor gezinnen met een persoon met autisme uit de provincie Oost-Vlaanderen. De naam Tanderuis verwijst naar ‘het andere huis’ of ‘een huis voor mensen die anders zijn’. We hebben ervoor gekozen om het woord autisme niet in onze roepnaam te laten weerklinken, we willen wel ‘het anders zijn’ van onze doelgroep in de naamgeving benadrukken. Tanderuis vzw biedt verschillende ambulante begeleidingsvormen aan. Je vindt ons divers aanbod terug achter het keuzemenu aan de linkerkant. Erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) als thuisbegeleidingsdienst. Tanderuis vzw Ambulante en mobiele ondersteuning voor personen met autisme Oost-Vlaanderen Brusselse Steenweg 375A, 9090 Melle, Tel. 09/228 18 33 De cheque met een nog te bepalen bedrag zal worden overhandigd na de laatste voorstelling op 10 februari aanstaande.

Historiek toneelgezelschap

“Die Munckghesellen” werd in 1977 opgericht onder initiatief van E.H. Ward Bosteels, toenmalig pastoor in Munk-zwalm en Hubert Henau, en dit als voortvloeisel uit het Chirotoneel. In 1997 speelden zij hun laatste stuk “Boerenbedrog”. Na het plotse overlijden van regisseur Hubert Henau eind 2003, gingen de toneelkriebels bij sommige personen weer parten spelen en werd er werk gemaakt van een nieuw gezelschap, dat intussen al volgende toneelstukken op zijn palmares heeft staan : 2005 Met de zegen van de Heer (Karel Eens) 2006 Dolle Pret in ’t Cabaret (Karel Eens) 2007 Het proces van Proske Vod (Karel Eens) 2008 Met volle goesting (Julia Engelen) 2009 Boerenverdriet (Louis Boonen) 2010 Bommen in de barak (Karel Eens) 2011 De Far-West op zijn best (Kamiel Kemels) 2012 De Bokskampioen (Otto Schwartz & Carl Mathern) 2013 Veel beterschap (Marc Peeters) 2014 Pizza Mizzeria (Karel Eens) 2015 Het Reglement van een Serpent (Kamiel Kemels) 2016 Vrijgezellen en Vrij-Gezellen (Karel Eens) 2017 Ik genoot van mijn dood ! (Nin van Haute) 2018 Wendy’s vuile was (origineel Wanda’s bonte was) van Pol Anrys

Bert Broos.