Geraardsbergen op vakantiebeurs in Charleroi

1-IMG_2828.JPG

Geraardsbergen, 20/01/2018 – In de Henegouwse stad Charleroi, gaat van 18 tot 21 januari 2018 de vakantiebeurs Salon de idées Vacances et Loisir Nature door. De stad Geraardsbergen promoot op deze beurs haar toeristische troeven, zoals middeleeuwse stede, als mattentaartenstad, als Manneken-Pis-stad, als stad met oude Reuzen en Processies, maar vooral toch als stad voor wielrenners.

Erfgoedambtenaar Jan Coppens en stadsgids Karel De Pelsemaeker, die op donderdag 18 januari, de eerste dag van de beurs, de bezoekers te woord stonden werden meteen overstelpt met felicitaties en vragen over, en omdat, de Ronde van Frankrijk in 2019 ‘le Mur de Grammont zal aandoen. Ook ‘les délicieuses petites Tartes ou Maton’ zijn voor veel mensen uit Wallonië geen onbekende lekkernij. Dat Geraardsbergen ook Chantillykant heeft vervaardigd en het oudste Manneken-Pis van het land heeft weten de meeste Walen niet! Maar ze zullen zeker eens langskomen, beloofden ze! De interesse was wel echt groot en we spraken met mensen uit alle hoeken van Wallonië en Noord-Frankrijk. Ook met veel mensen uit de Brusselse randgemeenten en zelfs met enige Antwerpenaren en Italianen.

Karel De Pelsemaeker.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X