Het Houtems carnavalsfeest Bacchus zet opmars verder

unnamed-1-6

Sint-Lievens-Houtem, 21/01/2018 –  Aan het woord is Gunther Van Oudenhove de PR-man van Bacchus leeft.

Bijna 25 jaar is het geleden dat een Prins Bacchus en Prinses Bacchante het Bacchusweekend kleurden. Het Bacchusweekend van zaterdag en zondag 3-4 maart zal daar verandering in brengen. Prins Bacchus Jonas I en Prinses Bacchante Nancy I, zullen  prominent aanwezig zijn tijdens alle activiteiten van het weekend en zullen in de Bacchuststoet van zondag 4 maart voorop gaan. Het Houtems carnavalsgebeuren, dat de laatste jaren op een groeiende belangstelling kon rekenen, zet ook dit jaar zijn opmars verder. De Prins en Prinses, de centrale figuren van elk    carnavalsgebeuren waarop de Bacchusvieringen bijna 25 jaar hebben  gewacht, zijn terug. In december werden Jonas Beerens en Nancy Neckebroeck gekroond tot Prins Bacchus Jonas I en Prinses Bacchante Nancy I. Zij zullen de gangmakers zijn van de Bacchusviering van 3 en4 maart 2018.

KIENTSESBACCHUS, kindercarnaval in de Bacchustent op den Dries.  Het Bacchusweekend gaat van start op zaterdag 3 maart. Om 15.30u  gaan de deuren open van de verwarmde tent op den Dries en om 16u. gaat het “KIENTSESBACCHUS” van start met een goochelshow van clowns Kobe & Jojo. Om 17u. is er een half uurtje pauze waarbij de kientses op een verrassing worden getrakteerd. Daarna volgt er om 17.30u  een ballonshow. Om 18.30u is er “vrij podium”. Alle jonge talenten zijn er welkom om alleen of in groep een lied, gedicht, sketch of eender welke opvoering te brengen. Om de organisatie van het “KIENTSESBACCHUS” vlot te laten verlopen, vraagt de organisatie om vooraf in te schrijven vóór vrijdag 23 februari via:  bacchusleeft@gmail.com  met vermelding: Inschrijving “KIENTSESBACHUS”,    naam en leeftijd van het(de) kientse(s) en al of niet deelname aan het “vrij podium”.

Om 20u. wordt het gemeentebestuur verwelkomd. Burgemeester Lieven Latoir zal de sleutel van het gemeentehuis aan Prins Bacchus en Prinses Bacchante overhandigen waarmee op symbolische wijze het gezag voor het carnavalsweekend aan de Prins en Prinses wordt over gedragen. Aansluitend worden de carnavalsgroepen van de Bacchustoet voorgesteld en volgt een receptie aangeboden door het gemeentebestuur.

Balmask é, met verrasingsoptreden van Prins Bacchus Jonas en Prinses Bacchante Nancy.  Vanaf 22:00 zullen Prins Bacchus Jonas en Prinses Bacchante Nancy het startschot van het “balmask é” geven met een verrassingsoptreden. Haal alvast je foutste kostuum uit de kast want om 01u. zullen de “schuunst verkleden” worden verkozen en beloond met  “Livinuscheques”.

De Bacchusstoet  op zondag 4 maart, wordt  voorafgegaan door een reclamestoet en start  om 14u. op den Dries. Voor het eerst zal de vrolijke en kleurrijke carnavalsoptocht over het vernieuwde marktplein trekken. De stoet zal volgend parcours afleggen: Dries-Molenkouter-Eiland-Hofkouter-Schoolstraat-Marktplein – Fabriekstraat-Krabbenijk-Dries.    Ken je een bedrijf dat op zoek is naar naambekendheid, of wil je zelf je onderneming voorstellen aan het publiek, dan kan je Inschrijven via:bacchusleeft@gmail.com.

Wie wint het Bacchusbrood?  Aansluitend op de stoet vindt de “BACCHUSWORP” plaats ter hoogte van de tribune op den Dries. Bacchusbroodjes worden er in de grabbelende menigte gegooid en diegene die het winnende broodje vangt mag op maandag het “Bacchusbrood” afhalen bij bakkerij De Pauw.

Bacchusfuif :  Het Bacchusweekend wordt afgesloten zoals het begon, al feestend in de tent op den Dries met een carnavalsfuif met TOPDJ’s Koen en Daddy Cool.

Knipoog naar 2019 :  Kandidaten voor Prins Bacchus en Prinsen Bacchante 2019 kunnen zich vanaf vandaag aanmelden. Interesse? Neem dan contact met het Bacchusteam via  bacchusleeft@gmail.com.  “Alaaf, Alaaf, Alaaf!”

Herman De Knijf – Foto’s L.A.M.P. en Bacchuscomit é.

unnamed

X