Geutelingen in het geutelingendorp Elst

26804987_959475327534417_7369225581394839134_n

Elst, 21/01/2018 –  De geutelingenovens draaien op volle toeren. In Elst was de eerste geutelingenboerin Carine Viville aanwezig om een demonstratie te geven in het ovenmuseum.

In Elst staat volgend weekend op zaterdag 27 januari de geutelingendorptocht op het programma waarbij de wandelaars kunnen kiezen tussen 6-12 en 18km wandelen. Elke deelnemer krijgt hierbij een geuteling in het ovenmuseum in Elst. Men kan starten tussen 8 en 15u in feestzaal ter Elst. Dit in een organisatie van wandelclub De Randstappers. In elk van deze wandelingen is het mooiste van het geutelingendorp Elst te zien.

Alnetum

Op 3 februari is er de start van de expo Alnetum in de Apolloniakerk die gedurende 14 dagen aanwezig blijft in de kerk.

Geutelingenfakkeltocht

Op feestdag van de H. Apollonia Op vrijdag 9 februari, de feestdag van de H. Apollonia heeft de geutelingenfakkeltocht plaats. De aanvang is 20u aan de Apolloniakerk. Er wordt bij deze gelegenheid kennis gemaakt met de relikwie van de H. Apollonia. De ommegang in Elst wordt aangedaan en hierbij wordt er eveneens halt gehouden aan de Apolloniakapel op de hoek van de Gentsestraat en de Lepelstraat. Bij deze gelegenheid wordt een drankje voorzien.

Feesten

Op zondag 11 februari hebben er geutelingenfeesten plaats feestzaal Ter Elst in Elst met muziek en veel geutelingen. Verder zijn er nog verschillende ovens in Elst waarvan de bekendste zijn gesitueerd in caf é ’t Hoekske en bij Roger in de buurt van de kerk. In het ovenmuseum achter Feestzaal Ter Elst kan men elke zondagnamiddag terecht om er een certificaat te behalen van geutelingengieter.

Bert Broos.  

X