Oosterzelenaars klinken samen op nieuwe jaar

nieuwjaar2

Oosterzele begon 2018 met een feestelijke noot aan het GC IJzeren Hekken in Landskouter, waar de veertiende editie van de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oosterzele plaats had. ( R 17, foto Ulrik).

De Oosterzelenaars komen voor de gezellige momenten, de nieuwjaarsfeer en uiteraard om elkaar het beste te wensen. Veel kussen, stralende gezichten, opgedirkte dames, kortom… één brok feelgood. Een mooie start van 2018. Een publiek van divers pluimage kwam afgezakt naar de site IJzeren Hekken in Landskouter. Met de nieuwjaarreceptie wil het gemeentebestuur de Oosterzelenaars samenbrengen, het sociaal contact aanwakkeren. De eerste nieuwjaardrink dateert van 2005. Veertien edities verder blijft de nieuwjaarreceptie iets waar tal van Oosterzelenaars naar uitkijken. Met de familie, vrienden, kennissen toosten op 2018. Genieten van de nieuwjaarsfeer. Klinken op een gezond en gelukkig 2018. De nieuwjaarinstuif, het blijft een gezellig evenement. In vijf kraampjes werden dranken geserveerd, er was ook een wafel-kraampje. Een pluim voor ‘Seizoenscaf é’ en ‘Kermisvrienden Wielercomit é Landskouter’ die de drankjes vlot serveerden. Traditiegetrouw volgde ook de speech van burgemeester Johan Van Durme: ‘Laten we in het nieuwe jaar goed voor elkaar zorgen’, klonk het in de korte speech. De nieuwjaarswensen van Bianca, Elise en Jille werden fel gesmaakt. Een bandje zorgde voor populaire zigeunermuziek.

Wensen
Hopen op een vredig 2018:   laat ons het jaar 2017 snel vergeten, een jaar met barbarij van de Syrische burgeroorlog, terreur van Islamistische Staat, bloedvergieten en hellevuur, gegraai bij Publifin en Samusocial, fake news, kuiperijen, de Brexit, radicale ideologie ën, MeToo, het getuite mondje van Trump (geen dag was hij uit de media), jaar van onvindbaarheid, onzichtbaarheid, gefoefel, geritsel, gespin, zinloos verkeersgeweld, de verdamping van de privacy.   Als alles uitkomt wat een mens met Nieuwjaar krijgt toegewenst, dan ziet 2018 er uitstekend en veelbelovend uit: goede gezondheid, vreugde, ontspanning, reizen, geluk, dat we er nog veel mogen heffen, veel liefs, en zo veel meer. Een mens is gul als het op wensen aankomt. Een tip van uw reporter: Geniet en feest vooral in uw eigen gemeente. Naast de vele kermissen, evenementen, voetbal- en wielerwedstrijden, kan je in het cultuurseizoen bijna wekelijks genieten van een optreden in het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke. Mocht het aan de Oosterzelenaars liggen, ze zouden het recht op feesten in de grondwet inschrijven. De Oosterzeelse nieuwjaarreceptie, een plan met een grote waarde.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Reporter 17, foto’s Ulrik.
X