OLSA opent met uitzege – KSV Temse-K.OLSA Brakel: 0-2

DSC_0700

Brakel, 23/01/2018 –  De Scheldejongens namen de beste start.

Al na vijf minuten verscheen Kabir voor Otte, de Brakelse goalie redde knap met de voet. Na een goeie tien minuten werd een voorzet vanop rechts half weggewerkt door de bezoekende verdediging, Spies besloot over. Op het kwartier dan toch eens Brakelse dreiging, een pegel van Bogaert suisde over. De bezoekers namen de match in handen. Hebbelinck kapte zijn man uit en zag zijn schot net naast de verste paal gaan. Halfweg de eerste periode speelde Achahbar de bal richting de inlopende Haezebroeck die tegen doelman Güler besloot. Het Brakelse overwicht bleef. Bogaert dropte de bal in de zestien, Achahbar pakte uit met een omhaal pal in de handen van de thuisdoelman. Vlak voor de pauze nog twee mogelijkheden voor OLSA. Een mooie aanval begon bij Hebbelinck en via Haezebroeck en De Coene belandde de bal aan de tweede paal bij Makonga-Tara, maar hier hield Güler met een knappe redding de nul op het bord. Achahbar trapte een vrijschop richting grote rechthoek, Knipping besloot in één tijd over.

Ook na de koffie ging OLSA door op zijn elan. Na een vrije trap van Achahbar besloot Hebbelinck net naast. De Coene speelde Achahbar aan die de bal in één tijd perfect in de loop van Hebbelinck die de bal naast de uitkomende thuisdoelman via de binnenkant van de paal in doel trapte. 0-1 na 50’. De thuisploeg was niet bij machte het tij te doen keren. Aan de overzijde was er een schot van Kil, de bal vloog over. Achahbar zette Güler nog eens aan het werk, de thuisdoelman bracht redding. Diep in de tweede speelhelft scoorde Brakel het verdiende tweede doelpunt. Güler keerde een Brakels schot, Achahbar was goed gevolg en tikte in de herneming de bal tegen de netten. 0-2 na 76’. Hebbelinck ging nog eens de linkerflank af, Achahbar nam diens voorzet in één tijd op de slof, Güler hield de netten schoon.

Komend weekend opnieuw een uitmatch voor OLSA, op bezoek bij het tweede gerangschikte Rupel-Boom.