VGO stunt tegen leider Bambrugge

IMG_1613.jpg

Oosterzele, 23/01/2018 –  Zondagnamiddag, twintig voor vijf. De ganse entourage van Voorwaarts Gijzel Oosterzele ontploft. Kevin Roeland jaagt de 2 — 1 tegen de touwen. Leider Bambrugge is opgerold. VGO wist met zijn vreugde geen blijf. Het verschil tussen een gelijkspel of de volle buit voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele heette Kevin Roeland. Hij bleef ijzig kalm toen hij vier minuten voor affluiten oog in oog kwam te staan met doelman Thomas Goossens. 2 — 1. Alsjeblieft. Drie gouden punten in de strijd om het behoud. (R 17).

Een groter thrillerscenario om te winnen van de leider RC Bambrugge is nauwelijks denkbaar. Suspense tot en met. In de eerste helft waren de kansen schaars. Een wilskrachtig en goed verdedigend VGO maakte het de leidersploeg lastig. Bambrugge was wel de betere ploeg, trachtte tevergeefs openingen te vinden, veel doelgevaar zat er niet in. Maarten Matthijs miste wel een reuzenkans voor Bambrugge, VGO kreeg een kansje via Donovan Deekman. Maar alles zat muurvast. Leider Bambrugge wist geen raad met de goede verdedigende aanpak van Voorwaarts Gijzel Oosterzele. De foutjes en slordigheden stapelden zich op. Net voor de rust viel de onverwachte openingstreffer, Lorenzo Berwouts mikt binnen. Een wereldgoal. De spits liet dit seizoen al veel goede dingen zien, en was tegen leider Bambrugge alweer top. VGO zowaar op voorsprong.

De tweede helft werd een fysieke match, dat kan heel mooi zijn. Leider Bambrugge zet serieus druk. De leider voetbalt eindelijk dominant en cre ëert kansen. De belegering levert de gelijkmaker op, Koen Van Der Heyden scoort (65’: 1 — 1). Door de spanning blijft het een boeiend kijkstuk. De thuisploeg had veel moeite om Bambrugge onder de knoet te houden. VGO bleef de doelmond versperren en toonde een serieuze dosis karakter en vechtlust. Bambrugge blijft aandringen, op bepaalde momenten zat het voor de leidersploeg niet mee. De afwerking blijft ondermaats. VGO bleef onder druk staan maar bleef zijn doelgebied afgrendelen. De thuisploeg overleefde, tot grote wanhoop van de Bambrugge — fans, de stevige turbulentie. VGO versaagde niet en bleef knokken. We zitten in de slotfase, dankzij een vlijmscherpe counter pakte VGO de drie punten met een knappe goal van Kevin Roeland. Weliswaar was het na de treffer van Kevin Roeland nog even bibberen, omdat Bambrugge alles of niets speelde. Maar winnen van leider Bambrugge, dit had niemand vooraf durven verhopen. Zo groot de twijfel vooraf, zo groot de opluchting erna. De vierde seizoenzege was welgekomen. Met karakter en inzet is veel mogelijk. Een zege van de hele groep. Uitstekende leiding van scheidsrechter Stef Claessens en assistenten Walter De Ruyck en Bart De Pauw.

Reporter 17.