Eriksson Delcroix & Sun Sun Sun Orkestra maken indruk in GC De Kluize

DDL oosterzele eriksson delcroix & sun sun sun (1)

Scheldewindeke, 24/01/2018 – Bjorn Eriksson en Nathalie Delcroix & Sun Sun Sun Orkestra samen op het podium in het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke, het is iets heel speciaals. Een geslaagd experiment, zeg maar een gedurfde combinatie, een perfect huwelijk. (R 17, foto’s DDL).

Eriksson Delcroix & Sun Sun Sun Orkestra, het doet niet bij iedereen een belletje rinkelen, het merendeel van het publiek, om eerlijk te zijn ook fotograaf DDL en reporter 17, had nog nooit van Eriksson Delcroix & Sun Sun Sun Orkestra gehoord, laat staan zien optreden. Maar zanger – gitarist Bjorn Eriksson en zangeres Nathalie Delcroix, geruggensteund door het uitstekend vijfkoppige strijkersensemble Sun Sun Sun Okestra en drummer Alain, bracht anderhalf uur een heel genietbaar muzikaal feest. ‘We hebben geluk dat we de samenwerking met het Sun Sun Sun Orkestra kunnen verder zetten’, stak Bjorn Eriksson van wal. Gans de avond werden genietbare pareltje gebracht. Magische momenten. Een optreden van Eriksson Delcroix & Sun Sun Sun Orchestra, het is een ware ontdekking. Het optreden zat goed in mekaar. Het publiek kreeg nieuwe nummers, covers van vergeten parels, songs uit het Eriksson Delcroix repertoire (ze vormen een koppel!), mooie country nummers. Dat Nathalie Delcroix veel podiumervaring opdeed, was meteen duidelijk. Ze gaf zich helemaal over aan de intimiteit en gezelligheid van het theater. Sierlijke danspasjes.   De nummers klinken best levendig, maar zijn af en toe ook vergezeld door zwaarmoedigheid. Eriksson en Delcroix brengen songs in de puurste vorm, warme stemmen. Samen met de leden van Sun Sun Sun Orkestra:Tim Vandenbergh, Karel Coninx, Yumika Lecluyze, Seraphine Stragier, Jeroen Baert haalden ze alles uit de kast. Stond in De Kluize een goed op elkaar ingespeeld Eriksson Delcroix én Sun Sun Sun Orkestra (topmuzikanten) op de planken? Alleszins. Mooi om zien, het samenspel. Een plezier om naar te luisteren, ja. Een lust voor het oog, ook. Het publiek kreeg een paar extraatjes. Ze deden je met   een warm gevoel buitengaan.

Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle.