Radio M fm toonaangevend in Zuid-Oost-Vlaanderen

Mfm2

25/01/2018, Zottegem/Brakel – De Beiaard was er toen Guy De Clercq bezieler en verantwoordelijke van M fm, samen met Peter Roosens uit Geraardsbergen op de uitkijktoren in Brakel donderdag 25 januari een antenne plaatsten voor radio M fm. De nieuw geplaatste antenne moet binnen de kortste keren zorgen voor een uitstekende bijkomende ontvangst van M fm in de streek van Geraardsbergen, Galmaarden en Ninove.

De ideale locatie om voor deze streek een bijkomende antenne te plaatsen was de uitkijktoren in Brakel. Altijd een hele bedoening het plaatsen van een antenne boven in een mast. Peter Roosens is een gelicentieerde zendamateur die van zijn hobby ook zijn beroep maakte. Hij vertrouwde ons toe dat de antenne die ging geplaatst worden eerst met professionele apparatuur door hem getest werd. Dit testen moet er voor zorgen dat het complete radiosignaal ook in de ether wordt gezonden zonder storingen te veroorzaken. Intussen was Guy De Clercq druk in de weer om de andere apparatuur te testen die er moet voor zorgen dat het radiosignaal in optimale omstandigheden naar de antenne gaat. Klimwerken en installatie van antennes worden door professionelen uitgevoerd die een certificaat hebben en klimvergunning en ook beschikken over de geschikte veilige klimuitrusting. Radio M fm is de toonaangevende vrije radio in Zuid-Oost-Vlaanderen en is te beluisteren in de streek die begrensd wordt door Oudenaarde, Brakel, Geraardsbergen, Galmaarden, Ninove, Erpe-Mere, Wetteren, Sint-Lievens-Houtem en uiteraard Zottegem. De FM frequenties waarop deze vrije radio uitzendt zijn: 105,6, 107,2 en 107,6.

Freddy De Schuiteneer.