Bedrieglijke claims op voedingswaren

T-A.Voeding.jpg

Algemeen, 28/01/2018 –  Test-Aankoop en BEUC, de consumentenorganisaties uit 11 landen klagen aan dat tal van voedingsproducenten suggereren dat hun voedsel gezond is.

Er zijn voorbeelden te over van producten die aanbevolen worden omdat ze bijvoorbeeld rijk zijn aan calcium, of 70 % minder vet bevatten wat goed is voor de gezondheid. Ook nog dat in hun producten vol vitamines zitten , of rijk zijn aan vezels en aan vitamine D. Maar tegelijk zitten veel van deze producten vol suikers, goed voor de smaak maar niet goed voor de gezondheid. Bijvoorbeeld bij ontbijtgranen zit de inhoud vol suikers . Sommige bewerkte zuivelproducten zitten volgens de fabrikant vol vitaminen en mineralen om de beenderen te versterken, maar wat er niet bij vermeld werd is dat ze ook vol suikers zitten. Te vette en te gesuikerde voeding wordt op die wijze vermomd  verkocht als gezonde voeding. Sinds 2009 wachten BEUC en de verbruikersorganisaties op eerlijke en niet-misleidende informatie, maar die komt er niet. Commercie voor alles zeker, de gezondheid dat is niet hun zorg maar het probleem van de misleidde consument.

Freddy De Schuiteneer.

X