Groene pluim Zottegem voor man die Zottegem proper houdt

winnaar pluim 2018.jpg

Zottegem, 28/01/2018 – Kris Van Waeyenberge heeft de Groene Pluim van Groen Zottegem gewonnen.

Kris is de man die je in Zottegem vaak ziet op de fiets, met borstel en schop in aanslag. Klaar om vuil te rapen in Zottegem, elke dag van de week en het weekend. Ook de andere 2 genomineerden: de voedseltuin Rijkbos en Jan Heytens van Imkerij de BijenVriend gingen niet met lege handen naar huis. De uitreiking van de Groene Pluim – door Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman – golf tegelijk als de nieuwjaarsreceptie van Groen Zottegem. In haar nieuwjaarspeech onderstreepte raadslid Heidi Schuddinck het belang om af te stappen van politiek hokjesdenken, haantjesmentaliteit, negativiteit en oude politieke cultuur met vriendjespolitiek. “De Zottegemse groenen blikken hoopvol vooruit om Zottegem die uitstraling te geven die het verdient.”

De vorige winnaars van de Groene Pluim (2015, 2016 en 2017) op een rijtje: Danny Cantaert van Zottegem je moet het Zien om te Geloven, Voedselteam Rijkbos en de vrijwilligers van de Boembekemolen.