Gelijkspel na genietbare partij. K.Rupel Boom-K.OLSA Brakel: 2-2

DSC_0815

Brakel, 30/01/2018 –  Bij de bezoekers ontbraken Goossens en Achahbar.

OLSA was de 0-4 thuispandoering uit de heenronde nog niet vergeten. Na goed vijfminuten bracht Pauwels vanop rechts de bal voor doel, Delie liet door voor Hebbelinck, maar diens schot werd door doelman Snyders gekeerd waarna Haezebroeck in de herneming in één tijd overschoot. Kort tijd later verlengde Haezebroeck een verre uittrap van Otte tot bij Delie die met een mooi geplaatst overhoeks schot de score opende, 0-1 na 6’. De Steenbakkers bleven niet bij de pakken zitten. Nkomb kon net niet bij een voorzet van Laureys en Hens zag zijn schot afgeblokt. Nog voor het kwartier stonden de bordjes in evenwicht. Laureys pakte opnieuw uit met een rush op rechts en zwiepte de bal voor doel waar Nkomb Otte het nakijken gaf. 1-1 na 12’. Laureys bleef voor dreiging zorgen. Eerst ging hij voorbij Kabanda, schakelde daarna Makonga-Tara uit maar zag zijn schot via buitenkant paal naast gaan. De slotfase van de eerste speelhelft was dan weer voor de bezoekers. Haezebroeck nam de bal aan in de zestien, zijn schot vloog over. En ook Delie werd nog tweemaal in stelling gebracht. Eerst bracht doelman Snyders redding, en even later ging zijn deviatie net naast. De inzet van de bezoekers werd beloond. Kabanda krulde de bal richting verste paal waar Pauwels totaal vrijstaand de 1-2 ruststand tegen de netten tikte.

Ook na de rust bleek Brakel de thuisploeg domineren, het tweede gerangschikte Rupel Boom vond geen antwoord. Nog maar eens Pauwels als foerier van dienst, Haezebroeck nam de bal in de vlucht op de slof, Snyders redde knap met de voet. Na een corner van Pauwels trapte De Coene de bal tegen een lokale verdediger. Op het uur kwam de thuisploeg opnieuw langszij, evenwel zonder een kans bij elkaar te voetballen. Nkomb werd foutief onderuit gehaald in de grote rechthoek, Hens scoorde vanop de stip. 2-2 na 59’. Een paar minuten later pakte Hens uit met een pegel vanop afstand, de bal vloog net naast de kruising buiten. Het bleef een aangenaam kijkstuk met twee ploegen die voor de zege gingen. Haezebroeck onderschepte de bal en speelde die door naar Hebbelinck die een metertje naast besloot. Aan de overzijde probeerde Kerstenne het van ver, zijn vallend schot viel op het dak van het doel. Op een kwartier van het einde nam Nkomb een voorzet aan met de borst, zijn schot mistte de goeie richting. Ook OLSA kreeg via Haezebroeck en De ingevallen De Lange nog een paar kansjes, maar de stand bleef ongewijzigd.

Komend weekend speelt OLSA niet, de week erop volgt de thuismatch tegen Sint Niklaas.

R 18.

X