Marthe Vandewiele, Kelly  Musabyimana en Neyamatullah Neda van Atheneum Herzele verbazen tijdens gedichtenwedstrijd

Gedichten.JPG

Herzele, 30/01/2018 –  Op donderdag 25 januari werden in de Herzeelse Wattenfabriek de winnaars bekend gemaakt van de gedichtenwedstrijd naar aanleiding van de nationale gedichtendag.Maar liefst 3 leerlingen van het Atheneum Herzele vielen in de prijzen.

Het thema van de gedichtendag was dit jaar (T)HUIS.  Alle ingezonden gedichten werden per categorie beoordeeld door een externe jury.  Binnen de categorie ‘2degraad secundair onderwijs’ slaagde Marthe Vandewiele uit 4 e-STEM er in om als enige leerlinge van het Herzeelse secundair onderwijs een eervolle vermelding te krijgen. Kelly  Musabyimana en Neyamatullah Neda uit de onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers verblijven nog maar een paar maanden in Belgi ë. Ze schreven een pakkend gedicht over hoe Belgi ë hun nieuwe (t)huis is en slaagden er in om genomineerd te worden door de jury. Alle winnaars en genomineerden kregen een leuk boekje in de vorm van een huis met daarin alle gedichten.

De winnende gedichten  staan ook te pronken op de ramen van  De Wattenfabriek  en kunnen nagelezen worden op de Facebookpagina van de school en de website http://www.atheneum-herzele.be.

X