“Als we over 10 jaar een nieuwe samenleving willen, moeten we nu ons onderwijs transformeren”

foto dirk de boe ALM 9 mooi Koen Fasseur

Herzele, 30/01/2018 –  Op donderdagavond 8 februari stelt Zottegemnaar Dirk De Boe zijn nieuw boek ‘EduNext’ voor in de Wattenfabriek in Herzele.

“De wereld rondom ons verandert met duizelingwekkende snelheid. Stel dat onze voorouders zouden terugkeren? Ze zouden nogal schrikken. Maar zelfs binnen één generatie gaat het enorm snel. 20 jaar geleden bestonden Google en Facebook nog niet. Ondertussen zorgt het internet samen met computers, drones, en robots elke dag voor nieuwe ontwikkelingen. Gaan de beroepen waar onze kinderen voor studeren in de toekomst nog wel bestaan? Heeft het nog zin om vrachtwagenchauffeur, dokter of boekhouder te worden? En volgens experten staan we nog maar aan het begin van deze omwenteling.”

“Het huidige onderwijs biedt geen antwoord op dergelijke uitdagingen. Onze jongeren ontwikkelen er te weinig hun vaardigheden en worden onvoldoende betrokken. Zo kunnen ze hun motivatie kwijtraken. We kunnen dus niet anders dan het onderwijs in onze scholen anders in te richten. Daarover gaat EduNext, het nieuwe boek van streekgenoot Dirk De Boe, innovatie-expert en onderwijsvernieuwer. Niet alleen interessant voor mensen uit het onderwijs maar ook voor ouders, ondernemers en al wie zich inzet voor een betere samenleving.”

Praktisch

Kom op donderdagavond 8 februari om 19.30 uur naar De Wattenfabriek in Herzele,  Solleveld, 35. De inkom bedraagt 5 Euro. In ruil daarvoor krijg je een boeiende uiteenzetting én een drankje. Inschrijven kan via  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScNGY2au3jLIsUzH-2cenMxxB2bn6uEswkW9IhjHFAEx176pw/viewform

Edunext cover jpeg

X