Ginstberg doet mee met Tourn ée Min érale

Ginstberg-Ilse Prinsen Evi-Niko productie 1

Oosterzele 30/01/2018 –  Met Tourn ée Min érale in aantocht is het duidelijk te zien in de supermarkt dat de karren gevuld worden met waters en frisdranken. Daarbij zijn consumenten op zoek naar eens iets anders dan water. Toch is men bij Ginstberg fier op de basis van al hun dranken, namelijk het water uit de “Ginstberg” bron.

Dit natuurlijk mineraalwater wordt al sinds 1897 gebotteld op fles en heeft een uitzonderlijke minerale samenstelling.    “De consument staat niet altijd stil bij de ecologische voetafdruk bij het kopen van dranken.” zegt zaakvoerder Niko Claeys. Wij willen Ginstberg water en limonades echt verankeren in Oost-Vlaanderen, het is immers gek dat men water uit Fiji of elders zou drinken. Ons water wordt gefilterd door de natuurlijke kleilagen op de Ginstberg en de Ginstberg bron is erkend als Europees natuurlijk mineraalwater. Door het lage zoutgehalte is het geschikt voor zoutarme di ëten, de lage droogrest laat dan weer toe dat het water geschikt is voor de bereiding van babyvoeding.  Het water uit eigen streek is toch om fier op te zijn dat dit op de keukentafel staat.”

Hoe werkt Ginstberg concreet mee aan Tourn ée Min érale?

“Voor Tourn ée Min érale hebben we op Beedrop (site waar men aan winkelprijs van de lokale handelaar thuis levert aan winkelprijzen) een pakket “Tourn ée Ginstberg Puur Natuur” samengesteld. Dit pakket wordt in de eerste week gelanceerd, de volgende weken telkens iets anders uit ons wegwerpgamma. Het eerste pakket bevat 24 liter plat water en 6 gratis glazen. Met het water start immers alles.” zegt Evi Van De Velde. “In sommige winkels (supermarkten en drankenhandels) zijn er diverse acties met niet-alcoholische dranken, ook Ginstberg doet hier mee waar mogelijk.”

Foto’s, met dank aan  Ilse Prinsen