Soroptimisten sensibiliseren rond orgaandonatie

15181415_10153959360777541_7652623443516437449_n

Zottegem, 01/02/2018 – Morgen organiseren de dames van Soroptmist Zuid-Oost-Vlaanderen een valentijnsactie aan de ingang van AD Delhaize aan de Langestraat.

De 37 leden van de vrouwelijke serviceclub zetten zich in om de 7 de nationale campagne van Soroptimist Belgie rond Orgaandonatie in de kijker te zetten, in Zottegem en omgeving. Dit allemaal onder het motto “Ik geef je mijn hart”, een sensibilisatieactie voor orgaan-, bloed- en stamceldonatie. De Soroptimisten laten hun hart spreken voor jong en oud en promoten dus deze actie, met grote solidariteitswaarde, want ieder mens, kan ooit een nier voor zijn kind, een hart voor zijn vader, longen nodig hebben. Al meer dan 20 jaar is iedere Belg een mogelijke donor, tenzij hij-zij verzet aantekent.Als donor kan je tot 8 mensenlevens redden! Deze actie wordt gesteund door verschillende steden, gemeenten en universitaire ziekenhuizen.

Iedereen kan bijdragen door zich officieel te registreren als donor in het stadhuis van zijn gemeente. Het kan ook online.Om de bevolking in Zottegem, Herzele, Zwalm en Oosterzele te sensibiliseren schenkt club Soroptimist uit Zottegem, rond Valentijn, aan de bakkers uit deze gemeenten gratis 15000 broodzakken, met informatie over de actie “ Ik geef je mijn hart “ . Ze vragen aan iedereen , die het initiatief belangrijk vindt, met een registratieformulier naar het gemeentehuis of stadhuis van zijn woonplaats te gaan , om zich te laten registreren als donor. Je kan dit formulier ook bekomen nu vrijdag 2 februari 2018, tussen 10u en 12u, in de AD Delhaize, Langestraat, Zottegem…aan de infostand van Soroptimist Zottegem.

 

X