Leerlingen Project KAZ klas Herzele boksen knap evenement in elkaar

27336027_10211215945209542_1503946583_o

Herzele, 01/02/2018 – Vorige week was er  in de KAZ-klas campus Herzele, een heuse spelmarkt. De leerlingen uit het eerste jaar, optie Project, toonden opnieuw een knap staaltje ondernemerschap.

“Na een geslaagd Halloweenproject staken ze ditmaal de hoofden bij elkaar om zo een spelmarkt op poten te zetten”, aldus Jolien Van Elsu é, leerkracht Project van KAZ-klas. “De leerlingen kregen de opdracht op spelmateriaal te ontwerpen dat later geïntegreerd zou worden op de speelplaats van de basisschool. De leerlingen van basisschool De Trampoline werden zo het doel- en testpubliek. Het campusgevoel in Herzele is groot en de brug tussen lager en middelbaar onderwijs wordt zo heel wat kleiner. De leerlingen uit 1 Project startten met het aanmaken van een Pinterest bord waar ze allerlei idee ën op verzamelden. Vervolgens onderwierpen ze de verschillende spellen aan criteria en onderzochten ze de voor- en nadelen. Vervolgens gingen de verschillende groepjes aan de slag en bouwden ze hun creaties. Die werden uiteraard uitvoerig getest. Om hun spelmarkt een extra dimensie te geven werden ze ook ondergedompeld in de reclamewereld. Ze maakten kennis met verschillende reclamestrategie ën en ontwierpen onder meer prachtige affiches om hun spel te promoten. Op woensdag vond de Spelmarkt plaats. Alle leerlingen uit het eerste tot zesde leerjaar stonden te trappelen om de spellen uit te proberen. We voegden er ook een vorm van competitie aan toe, door elke deelnemende leerling 10 spelbonnen te geven. Deze spelbonnen konden zijn dan inruilen bij het spelen van een spel. Zo moesten de leerlingen uit 1 Project alles uit de kast halen om spelers naar hun stand te lokken. De leerlingen ontpopten zich tot echte verkopers. Enkele leerlingen slaagden er zelfs in om spelers weg te lokken bij andere standen. De leerlingen bloeiden open tot echte ondernemers. Daarnaast werd de spelmarkt gevuld met enkele prachtige, creatieve spellen met oog voor duurzaamheid. Zowel jong als oud hadden een fijne tijd, want jawel, ook de leerkrachten namen vol enthousiasme aan de spelmarkt deel. De lachende gezichten op de foto’s spreken voor zich.”

Meer info over de KAZ-klas? Check de Facebookpagina.

 

X