Lichtmis, bezinning én pannenkoeken!

Lichtmis_sbc_(17)

Zottegem, 03/02/2018 – In het Sint-Barbaracollege ging Lichtmis gisteren niet onopgemerkt voorbij. Eerst was er een eucharistieviering en daarna werden uiteraard pannenkoeken geserveerd.

Lichtmis is de herdenking van de “Opdracht van de Heer in de Tempel” en het zuiveringsoffer dat Maria veertig dagen na de geboorte van Jezus volgens de Joodse wet moest brengen.   Voorganger in de overvolle kerk was pastoor-deken Hans Vandenholen. In samenwerking met Samana Zottegem-Centrum. Het vijfde leerjaar verzorgde de viering. Het evangelie ‘De opdracht van Jezus in de tempel’ beeldden zij vol overgave uit.   Naar oude traditie is het de gewoonte pannenkoeken te bakken op Maria Lichtmis. Vandaar werden na de viering de pannen bovengehaald in campus Trapstraat.

De eerstvolgende activiteit van Samana Zottegem-Centrum is de kaas- en wijnavond op zaterdag 3 maart in het Sint-Barbaracollege, H. Hartplein. Iedereen welkom. Kaarten verkrijgbaar bij de bestuursleden.