Sint-Lievens-Oosterzele: nieuwe fusie in de maak?

unnamed

Sint-Lievens-Houtem/Oosterzele, 03/02/2018 – Officieel zijn er nog geen gesprekken geweest, maar er zijn tekenen dat een fusie van Sint-Lievens-Houtem en Oosterzele er wel degelijk zit aan te komen.

Niet vroeger dan 2025 zo blijkt, maar toch. En niet voor de bevolking bevraagd en geïnformeerd wordt. Tijdens de voorbije gemeenteraad toonde de burgemeester van Sint-Lievens-Houtem Lieven Latoir (Nieuw Houtem) zich alvast voorstander van de fusie. Sint-Lievens-Oosterzele zou dan de naam worden. Burgemeester Johan Van Durme (CD&V) van Oosterzele, bevestigt. “Al moeten we dan eerst wel Oosterzele op orde krijgen”, klinkt het. Het plan zou zijn om verder te praten na de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

Bron Het Nieuwsblad

Prille flirt tussen Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem

 

X