Zottegem Atletiek opent seizoen met succesvolle veldloop

ScholHeren Lucas Lievens

Zottegem, 05/02/2018 –  Op zondag 28 januari vond aan de Bevegemse Vijvers te Zottegem de 46ste editie van   de Dames en Herenveldloop plaats, organisatie van Zottegem Atletiek. Het regenweer schrok velen niet af want maar liefst 450 atleten behaalden de aankomst, waarvan 300 jeugdatleetjes. Ze kwamen van alle regio’s, een grote delegatie van Oudenaarde, stax, Rieme kwamen afgezakt naar de veldloop te Zottegem.

Bij de jongste dames (geboren in 2010) mocht Zottegem Atletiek onmiddellijk al een atlete op het podium verwelkomen. L éonie Snoeck  werd tweede in een heel spannende wedstrijd. Het scheelde slechts één seconde met de eerste! In dezelfde reeds werd Laura Nelis 13de. Bij de tweede reeks benjamins meisjes werd Cara Van De Velde 18de. ZA mocht bij de jongste benjamins jongens terug een ZA-atleet op het podium toejuichen. Eeckhout Grim werd de overwinnaar in een mooie tijd van 3min33sec. Theo De Jonge werd in dezelfde reeks 17de. De ZA-jeugd was goed vertegenwoordigd en de jeugdtrainers zijn daar uiteraard heel opgetogen mee. An Lievens, Kristof De Borle, Herman Van De Velde en Tom Van Huffel zetten zich wekelijks in om de atleten op een gezonde, verstandige en opbouwende manier te trainen. Ook in de volgende reeks was het voor ZA prijs! Basil Bremme werd heel mooi tweede. Basil zijn clubgenoten Iro Lokuku werd 20ste  en Staf Lerouge 22ste. Bbij de pupillen meisjes  werd Romee Pardaens 13de. Bij de jongens pupillen werd Nathan De Vuyst 12de. Keano Thomas werd 23ste. Bij de oudste pupillen jongens liep Ben De Vuyst naar een 6de  plek.  De miniemen meisjes kregen twee kleine ronden voor hun kiezen. Rani Pardaens werd 5de  en liep de wedstrijd van haar leven! Mona De Vuyst werd in dezelfde reeks 12de. Na een langdurige ziekte was Maxime Adam terug van de partij. Voor zijn eerste wedstrijd werd hij 6de. Een mooie prestatie gezien dat begin februari het Provinciaal Kampioenschap op het programma staat.  Rune Pardaens is al een heel tijdje bij Zottegem Atletiek aangesloten en is een zeer regelmatige atleet. Vol inzet werkt hij steeds zijn trainingen af. Dit resulteert uiteraard ook in een zeer goed resultaat in Zottegem. Rune werd tweede en werkte de 1600 meter   in 5min56seconden. Nog een atleet met al wat ervaring is Tim Deplorez. Tim werd 7de! In dezelfde reeks liepen ook nog Lars Eechout 14de  en Lorenzo Verbraekel 17de.

“Proficiat aan alle deelnemers die loodzware omloop wisten te overwinnen. We stonden met meer dan 20 jeugdatleten aan de start van onze eigen veldloop en we mochten een groot aantal medailles in onze eigen rangen behouden,” aldus jeugdtrainers An & Kristof.

Niet alleen de jeugdatleten van Zottegem Atletiek waren actief op de veldloop. Ook bij de cadetten, scholieren, juniores, seniores en masters was ZA zeer goed vertegenwoordigd. Bij de cadetten heren kwamen niet minder dan 5 atleten van ZA aan de start. Tibo Verstockt werd 17de  — Casper De Troyer 19de  — Wout De Vuyst 20ste  — Yannick Van Trappen 26ste  en Rune De Clercq 27ste. Ook bij de scholieren dames werd ZA vertegenwoordigt door Jenna Van Grootenbrulle. Zij werd 9de. Bij de scholieren jongens was het uitkijken naar de plaatselijk atleet Lucas Lievens. Lucas is dit seizoen nog niet van het podium weg geweest en wou uiteraard zijn beste beentje voorzetten in Zottegem. De concurrentie was op post, maar kon Lucas niet afhouden van een overwinning. Lucas Lievens won de wedstrijd met 10 seconden voorsprong op zijn dichtste belager. De seniores dames kregen 4500 meter voorgeschoteld en uiteraard waren daar ook ZA-atletes vertegenwoordigd. Yana Herremans werd 14de  — Angelique Denijs 15de. De masters vrouwen liepen net zoals de seniores 4500 meter. In deze reeks liep Anneleen Vercruyssen naan de 7de  plek. De juniores heren mochten 6000 meter ploeteren in de Zottegemse modder. Wouter Verstockt werd mooi 5de!

Er werden twee wedstrijden voor de masters heren gelopen. De 50-plussers liepen in een aparte reeks. Bij de ‘jongste’ masters behaalde Patrick Van Petegem de tweede plaats. De volgende ZA-atleten behaalde een mooi resultaat: Peter De Vuyst — 14de,  Bjorn Van Boxstael — 19de  , Stefaan Borloo — 20ste, Theo Rabout — 21ste, Nico Vekeman – 23ste, Jurgen Verlinden — 24ste, Danny Verstockt — 25ste. In de reeks van de 50-plussers werd Herman Van De Velde — 9de  , William Van Huffel — 15de, Dirk Pardaens — 20ste en Marcel Vanhessche — 23ste. Uiteindelijk kwamen de seniores heren aan de start. Ruben Balcaen werd 7de  en Kristof De Borle 8ste!

Volgende afspraken

  • 37ste Egmontloop op zaterdag 18 augustus 2018 op het Stedelijk Sportstadion te Zottegem
  • Jaarlijks Eetfestijn op zaterdagavond 20 en zondagmiddag 21 oktober 2018 in het Ontmoetingscentrum van Velzeke.

Heb je interesse om aan atletiek te doen? De place-to-be is het Stedelijk Sportstadion te Zottegem op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag. Daar word je deskundig begeleid door de ZA-trainers die je met kennis van zaken alle takken van de atletieksport aanleren.

Voor meer informatie contacteer  www.zottegem-atletiek.be  of  za@val.be!