Reactie Open Vld plus Oosterzele over uitspraken rond een fusie met Sint-Lievens-Houtem

unnamed-70

Oosterzele, 05/02/2018 – Filip Michiels van Open VLD Plus reageert op de geruchten van de fusie tussen Sint-Lievens-Houtem en Oosterzele tot ‘Sint-Lievens-Oosterzele’

“Het ziet er naar uit dat een fusie er op termijn sowieso zal komen. Voor ons, Open Vld plus, is het belangrijk dit niet zomaar holderdebolder te doen, op basis van een mooie gemeentenaam. Het zal vooreerst uit te kijken zijn welke gemeente wíl fusioneren met Oosterzele, net omdat onze gemeente momenteel zo’n torenhoge schuldgraad heeft. Dan ben je niet meteen een bekoorlijke bruid. Wij zijn ook voorstander om dit in alle transparantie te doen. Geen achterkamerpolitiek: het lijkt ons het absolute minimum om de inwoners hierover te bevragen. Niet alleen m ét welke gemeente(n) men verkiest te fusioneren, maar ook over de naam. Toen ik de burgemeester reeds 2 maal in de gemeenteraad over een fusie een vraag stelde, bleek er helemaal niets van aan. Nu worden er door 2 burgemeesters wel al pistes op tafel gelegd en komt er zelfs al een fusienaam (Sint-Lievens-Oosterzele) ter sprake, die de burgemeester begin april 2017 (meer concreet op 9/4/17) al publiekelijk aanbracht.  Wij willen inspraak, van de bevolking en van de oppositie. Niet alleen aan het einde van een proces. Alleen zo kan je een gedragen verhaal schrijven.”