Eerstesteenlegging nieuwe cultuurhuis van Merelbeke

DDL merelbeke eerst spadestek gemeenschaps centrum (1)

Merelbeke, 08/02/2018 – Zaterdag werd de symbolische eerste steen gelegd van het  nieuwe cultuurhuis.

Eerst vond er een academische zitting plaats in het gemeentehuis van Merelbeke, met toespraken van burgemeester Filip Thienpont, schepen van Cultuur Bertrand Vrijens en schepen van Infrastructuur Isabelle Van de Steene en gouverneur Jan Briers. Het duo Filip Verneert en John Snauwaert zorgde voor een vleugje muziek. Onder begeleiding van de Home Cookin’ BrassBand kwamen de genodigden toe op de werf zone achter het gemeentehuis. De spades werden symbolisch in de grond gestoken door burgemeester Filip Thienpont, schepenen Bertrand Vrijens en Isabelle Van De Steene en gouverneur Jan Briers.

Ondertussen was het publiek al vanaf 11 uur welkom aan het podium aan de werfzone, voor optredens en acts van Merelbeekse artiesten, met Han Solo als dj. Hij verwelkomt op het podium o.a. Filip Verneert, Ilse Duyck en John Snauwaert, de groep ‘Vrijdag’ (muziek), Het Scheldeoffensief o.l.v. Frank Dierens en (theater), Yerna Vandendriessche en Ray Van Rieme (po ëzie), Dominique Collet, en de Merelbeekse verenigingen Dreamdance en het Jeugdkoor Melsen.

Het gemeentebestuur trekt 6 miljoen ‘ uit voor het project. In 2019 hoopt Merelbeke de deuren ervan te kunnen openen voor het publiek.

Danny De Lobelle.