Worden gebouwen De Dijcker gesloopt en komt er KMO-zone in de plaats?

De Dijcker Transportbedrijf (1)

Sint-Lievens-Houtem, 08/02/2018 – Nu de Roemeense transportfirma er is vertrokken dient de familie De Dijcker een aanvraag in om de gewezen transportsite om te vormen naar een KMO-park.

Eind 2017 was er op de site een onderzoek naar mensenhandel en sociale dumping bij het Roemeense transportbedrijf. De milieuvergunning werd uiteindelijk ingetrokken en de 142 vrachtwagens werden in beslag genomen. Ook buurtbewoners hadden heel wat klachten, wegens geluidsoverlast en vreemde activiteiten. De familie De Dijcker heeft het huurcontract ondertussen stopgezet en laat weten dat er momenteel samen met het Houtemse gemeentebestuur wordt gewerkt aan een positief KMO-verhaal. Er is een aanvraag om de centrale gebouwen te slopen en in de plaats 9 kleinere units op te trekken die verhuurd kunnen worden aan KMO’s. Het zou gaan om magazijnen en ‘niet-hinderlijke werkplaatsen.’ Het gemeentebestuur laat weten dat de plannen op het eerste zicht haalbaar lijken.

Foto’s L.A.M.P.

Bron Het Nieuwsblad

Site De Dijcker wordt mogelijk KMO-zone

De Dijcker Transportbedrijf (2)