Rode Kruis Oosterzele huldigt bloedgevers, vrijwilligers en geslaagde cursisten

DDL oosterzele brevetten rode kruis (1)

Oosterzele, 08/02/2018 –  Met speeches van voorzitter Rode Kruis Oosterzele advocaat Mathieu Lagaet en burgemeester Johan Van Durme werden verdienstelijke bloedgevers, vrijwilligers en geslaagde cursisten Eerste Hulp en Helper extra in de kijker gezet. Ze kregen tijdens de proclamatie in de raadzaal een welverdiend eerbetoon. (R 17, foto DDL).

Voorzitter Mathieu Lagaet (man met gave van het woord): “We willen mensen extra bedanken en ‘figuurlijk’ in de bloemetjes zetten voor hun jarenlange belangeloze inzet voor het Rode Kruis Oosterzele en het brevet overhandigen aan de cursisten die met glans geslaagd zijn. Dank aan het gemeentebestuur voor het ter beschikking stellen van de raadzaal en het aanbieden van een receptie. Het doet deugd steeds opnieuw op de volledige steun en ondersteuning te mogen rekenen bij onze werking, onze oprechte dank en erkentelijkheid”

Hij had woorden van lof voor het RK-team, bloedgevers en de cursisten: “We weten dat jullie inzet en gedrevenheid van essentieel en kapitaal belang is, waardoor mensenlevens worden gered.” Wel zijn er nog veel helpende handen nodig. Hij verwelkomde ook de ere-voorzitter Julien D’Hoosche, die alweer present tekende. “We mogen best wel fier zijn, de afdeling Oosterzele blijft één van de succesrijkste verenigingen in Vlaanderen inzake bloedinzamelingen.” Voorzitter Mathieu Lagaet citeerde het verhaal van mevrouw Colleen, die een boek schreef over haar wedervaren na een traumatisch ongeval. Ze zet daarin het kapitale belang van bloeddonoren en hulpverleners dik in de verf. “Het verhaal heeft mij zeer aangegrepen en mij opnieuw en des te meer ervan bewust gemaakt dat het werk dat wij en u allen verrichten zo belangrijk én van kapitaal belang is.” Uiteindelijk had mevrouw Colleen 78 eenheden en plasma nodig van meer dan 150 donors. “Het voelde plots heel echt aan dat ik het levensbloed van verschillende mensen door mijn aderen had stromen”, schreef ze. “Laat het verhaal van mevrouw Colleen een extra stimulans zijn om u verder in te zetten en verder bloed te geven, ook al zijn de wachttijden langer dan verwacht, zoals tijdens de jongste bloedcollecties door de ruime opkomst bloeddonoren (in oktober 173, in januari 175).”

Burgemeester Johan Van Durme wees op het grote belang en uitte zijn waardering voor het Rode Kruis Oosterzele. “We stellen graag onze infrastructuur ter beschikking, het is belangrijk dat mensen, ook jonge mensen,   bloed geven, we zijn hen dankbaar, het zorg dragen, er is waardering’. Het legt in de fusiegemeente een enorm waardevol weefsel bloot. Het is duidelijk: het bestuur, de medewerkers, de verantwoordelijken van de vorming,…blijven veel tijd en energie steken in Rode Kruis Oosterzele.”

Verdienstelijke bloedgevers

Ontvangen een getuigschrift: Ivan Bosschem, Eddy Van Bever, Willy De Sutter, Arthur Van Den Bossche (125 bloedgiften), Wilfried Verdonck (119), Peter De Spiegeleer, Christiaan De Moor (75), Luc Van Der Beken, Guido Coppens, Luc Cornette, Peter Willems, Liliane Verstraete, Dominique Van De Velde (50), Frederick De Backer, Sam De Moor, Antoinette Verlinden, Leen Lefever, Roland De Mey, Sylvia Vereecken, Koen Fauconnier (25).

Huldiging vrijwilligers

Voorzitter Mathieu Lagaet ontvangt de gouden medaille voor 25 jaar vrijwillige inzet bij het Rode Kruis. Anita De Clercq krijgt de 2 de Zilveren Barette op Zilveren Medaille (20 jaar inzet), Wiwina De Meyer ontvangt de Zilveren Barette op Zilveren medaille (15 j). Zilveren Barette op Zilveren medaille voor 15 jaar vrijwillige inzet voor Marie-Anne De Groote en Katty De Praeter werd gelauwerd met de Zilveren Barette op Zilveren medaille voor 15 jaar vrijwillige inzet.

Brevetten

Ann Eeckhout, Morgane Haesaert en Jasmine Van Herpe haalden het brevet Eerste Hulp. Krijgen het brevet Eerste Hulp en Helper: Emmy Bekaert, Tim Braeckman, Mieke Burrick, Jasper De Paepe, Evi Duthoo, Nathan Moorthy en Christophe Van Caekenberghe.

Tijdens de proclamatie en de receptie in de raadzaal heerste er een gemoedelijke sfeer. Rode Kruis Oosterzele is in goede doen.

Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle.