Amateur-kunstenaars, schrijf jullie in voor ID#3 en win 1.000 euro!

Inspiratiemoment ID#3-4

Herzele, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem, 08/02/2018 –  Voor de derde maal op rij al zetten  Sint-Lievens-Houtem, Herzele en Zottegem  hun schouders onder een gezamenlijk  kunstenproject in het kader van de Week van de Amateurkunsten  (WAK). Gisteren was er een inspiratiemoment.

Tijdens drie afzonderlijke jurymomenten in de drie deelnemende gemeentes (29, 30 en 31 maart 2018), krijgen alle deelnemers de kans  om in 10 minuten tijd maximum drie eigen kunstwerken binnen het thema KUNST BUITEN voor te stellen aan een 3-koppige, professionele jury.

Voor wie?  Iedereen die zichzelf kan kenbaar maken via een identiteitskaart of paspoort, minstens 14 jaar oud is en eigen artistieke werken schept.

Wat?  Deelnemen kan met werken in verschillende vormen en formaten, van 2D tot 3D, bewegend beeld, internet en performance, zolang je het zelf kan voorstellen en/of uitvoeren en het werk een duidelijk persoonlijke stempel draagt.

Hoe deelnemen?  Inschrijven kan via de website  www.kust-id.be  of bij de cultuurdiensten van Zottegem, Herzele of Sint Lievens-Houtem. Deadline is 12 maart 2018. Deelnemers brengen hun eigen werk(en) mee naar de jurymomenten en geven de jury in 10 minuten tijd tekst en uitleg bij het werk, met bv. meer achtergrond over de gebruikte materialen en technieken, de achterliggende idee ën, het concept en de visie. Deelnemers krijgen meteen feedback van de jury en minstens 1 werk wordt weerhouden voor een overzichtstentoonstelling die zal lopen van 20 april tot en met 4 mei in de Pastorie van Ressegem (Herzele).

Wat valt er te winnen?  De winnaar van de juryprijs ontvangt tijdens het afsluitend evenement op 4 mei een geldprijs van €1000. Tijdens de tentoonstelling kiest het publiek haar eigen favoriete werken. De winnaar van de publieksprijs wint een prijs ter waarde van € 200.