Welke nieuwe auto kiezen?

A-Ssangyong2.jpg

Autonieuws, 15/02/2018 –  Men houdt bij aanschaf van een nieuwe wagen best rekening met verschillende factoren. Vroeger was het eenvoudig, men kocht een wagen op benzine of diesel en met versnellingen of met automaat. Nu heeft men de keuze tussen benzine, diesel met verschillende gradaties in de uitstoot van de motor, elektrisch, aardgas of hybride.

De verschuldigde jaarlijkse belasting,  de taks op inverkeersstelling en de verzekeringspremie is een niet te onderschatten uitgave post. Men mag evenmin de duur van de waarborgperiode uit het oog verliezen en de mogelijkheid om mits betaling van een vooraf vastgelegd bedrag gedurende enkele jaren het  onderhoud van de wagen te laten uitvoeren. Febiac de belangengroepering van de automobielsector lanceerde een website waar men al op veel van zijn vragen een antwoord vindt:  http://autokeuzegids.be  .

 Nog autonieuws

Voor de professionelen in de transportsector gaat op 1,2 en 3 juni dit jaar in paleis 5 van de Heizel een tentoonstelling door van nieuwigheden voor het wegtransport. Ook banden, telematica, onderdelen,, vorkheftrucks en nog andere zaken die te maken met het goederenvervoer over de weg zijn er op die drie dagen te zien.

Na het geslaagde Autosalon in januari dat ruim 542.566 bezoekers mocht verwelkomen om er de 7 wereldpremières, 17 Europese premières en 160 nieuwigheden voor Belgi ë te bekijken, denken de organisatoren reeds aan volgend jaar. Van zaterdag 19 januari 2019 tot en met zondag 27 januari 2019 heeft het salon plaats van auto’s, lichte bedrijfsvoertuigen en moto’s. Zoals op het voorbije Autosalon zal er voor jong en oud weer heel wat te beleven zijn.

Freddy De Schuiteneer.