10 maart 2018 : Doopfeest Reus Miele. Alle Miele’s en Emily’s welkom!

Miele

Zottegem, 15/02/2018 –  Op zaterdag 10 maart wordt Reus Miele gedoopt en ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Het moet een volksfeest, Miele waardig, worden. Schepen van Feestelijkheden en Citymarketing Kurt De Loor heeft er alvast heel veel goesting in.    

“We hebben een heel tof programma in elkaar gebokst”, weet Kurt De Loor. “Met een doop door, jawel, minister van Cultuur Sven Gatz. En we brengen zoals de traditie het wil, een reuzengedicht en een reuzenlied. Het wordt een aantrekkelijk programma met nog een paar verrassingen”.    

Oproep naamgenoten van Miele.

“Hoe is jouw naam?” zingt Kenji Minogue.   “Wel, we willen feesten met alle naamgenoten van onze reus. Met andere woorden: alle kinderen, volwassenen en senioren die Miele, Miel, Emiel, Emilienne, Emmy, Emily, etc. heten nodigen we graag uit.  Dus alle mannen en vrouwen, jongens en meisjes die als eerste, tweede of derde naam een zekere verwantschap hebben met de naam ‘Miele’, zijn nodigen we uit en zijn welkom op het feestje op zaterdag 10 maart om 10u45 in de Stedelijke Academie voor Beelden Kunst, Trapstraat 23.” vervolledigt Kurt De Loor.

Om praktische redenen graag een seintje vooraf (voor 28 februari) op  toerisme@zottegem.be  of via 09 364 64 64.