Elke dag 114 km fietsen van en naar het werk? Dat verdient een pluim!

Groene Pluim Merelbeke

Merelbeke, 17/02/2018 –  Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Groen Merelbeke gaf de partij de Groene Pluim 2018 aan Ken Van de Steene. Ken fietst elke dag 114 kilometer, van zijn huis naar zijn werk in Schaarbeek en terug. En dat bij weer en wind.

Groen Merelbeke organiseerde op 28 januari haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie en het was opnieuw een groot succes. De talloze aanwezigen en leuke sfeer bleven bij iedereen nazinderen. Tijdens de receptie speechten voorzitter Pieter Verstraete, lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Stefaan Van Hecke en gastspreker Björn Rzoska (Fractieleider Groen in het Vlaams Parlement).

“Onze nieuwjaarsreceptie is steeds h ét ideale moment om een Merelbekenaar in de bloemetjes te zetten”, vertelt voorzitter Pieter Verstraete. “Dit jaar kozen we voor Ken Van de Steene, een voorbeeld voor ons allemaal.” Volgens Verstraete is Ken, die ook het nationale nieuws haalde met zijn traject, een voorbeeld voor ons allemaal. Per jaar fietst hij zo’n twintigduizend kilometer bijeen én hij sensibiliseert ook anderen via social media. “Ik aanvaard met plezier de Groene Pluim 2018”, aldus Van de Steene. “Ik probeer zo veel mogelijk mensen te overtuigen dat de fiets een valabel alternatief is voor de wagen. Het zou zeker een oplossing kunnen zijn voor het steeds drukker wordende verkeer in Merelbeke”.

Gastspreker Björn Rzoska, fractieleider voor Groen in het Vlaams Parlement was vol lof over de lokale Groen afdeling. Stefaan Van Hecke, lijsttrekker voor 2018 in Merelbeke gaf de aanwezigen een inkijk in wat voor Groen de inzet van de verkiezingen wordt. “Het beloofd een zeer spannend jaar te worden! Maar Groen Merelbeke is helemaal klaar om, samen met de Merelbekenaren, Merelbeke te veranderen” aldus Van Hecke.