Bart in Hollywood – Schokkend nieuws over Daniel San, of misschien ook niet

Bart in Hollywood

Bart in Hollywood, 17/02/2018 –  Wie in de jaren ’80 The Karate Kid (1984) zag zal ongetwijfeld op zijn bed de indrukwekkende kraanvogel-kick-techniek van Daniel San geoefend hebben. De prent over Mr. Miyagi die de gepeste Daniel aan de hand van huis -en tuinklusjes Karate-technieken aanleerde zal voor velen nog steeds één van hun favoriete jeugdfilms zijn.

34 jaar na het verschijnen van de originele Karate Kid komen Ralph Macchio (Daniel San Larusso) en William Zabka (Johhny Lawrence) terug samen voor een TV-serie rond Cobra Kai. Cobra Kai was de bikkelharde karateschool waarin de leerlingen getraind werden als eerste te slaan, keihard te slaan en geen genade te tonen, iets wat indruiste tegen de zachtaardige filosofie van Mr. Miyagi, de mentor van Daniel San die gepest werd door de leerlingen van deze Cobra Kai school. Mr. Miyagi zullen we jammer genoeg niet meer te zien in de serie. Acteur Pat Morita overleed in 2005.

Waarover de serie precies gaat is nog niet echt duidelijk. We weten enkel dat Johnny Lawrence de geduchte Cobra Kai school weer opstart. In de trailer zien we de twee hoofdrolspelers kort te zien en de vete van indertijd blijkt allesbehalve bekoeld. Kijk zelf maar:

https://www.youtube.com/watch?v=aPhbnsrkDlA

Of krijgen we misschien te horen dat we al sinds 1984 op het verkeerde been werden gezet door Daniel San, was Johnny wel de pester of zit de vork als volgt in de steel:

https://www.youtube.com/watch?v=C_Gz_iTuRMM&t=93s

Kijken is de boodschap 😉

 

Meer Bart in Hollywood?

Contratiempo  —  Vier gratis cultfilms  —  Indiana Jones  —  Get Out  —  Dunkirk  —  Bart in

Hollywood — Three Billboards Oustide Ebbing, Missouri  —  Wat is jouw Guilty Pleasure

Film? Laat het ons weten!  —  Shape of Water  –  Solo: A Star Wars Story  –  Wat is jouw Guilty

Pleasure Film? Laat het ons weten!