Bart in Hollywood – Three Billboards Oustide Ebbing, Missouri

Three Billboards Oustide Ebbing, Missouri

18/01/2018, Bart in Hollywood over  Three Billboards Oustide Ebbing, Missouri –  De 90ste oscaruitreiking komt in zicht en daardoor is het de periode van het jaar waarin potenti ële winnaars in de bioscopen opduiken. ‘Three Billboards Oustide Ebbing, Missouri’ van Martin McDonagh (In Bruges) is er zo één.

Mildred Hayes – fantastisch vertolkt door Frances McDormand die onvergetelijk was in Fargo – heeft drie reclamepanelen afgehuurd om aandacht te vragen voor de onopgeloste moord op haar dochter. Op een bloedrode achtergrond schreeuwen zwarte letters: “Verkracht terwijl ze stierf / Nog steeds niemand opgepakt? / Hoe kan dat, chief Willoughby?”. De heldhaftige vrouw heeft niets te verliezen en is dus ook niet bang is om de autoritaire politie van haar kleine stadje openlijk uit te dagen en zo de hele gemeenschap tegen zich in het harnas te jagen. Hoe iedereen samenwerkt om haar de mond te snoeren, het doet onvermijdelijk aan het #metoo-debat denken.

Hoe veroordelend een dorp kan zijn en foute conclusies trekt. Maar de filmheldin laat zich niet intimideren en vuurt terug, niet met een kalasjnikov maar met een vlijmscherp gebruik van het woord. Perfect in beeld gebracht door McDonagh die tijd neemt om zijn personages en de kijkers mee te laten evolueren van haatdragende veroordelende gekken tot vergevende nuchtere zielsverwanten. De film heeft het vooral van het topacteerwerk, niet alleen van de hoofdrolspeelster. Woody Harrelson is opnieuw briljant in de prent, Sam Rockwell zou wel eens met de oscar voor beste bijrol durven gaan lopen. Het is ook fijn om Peter Dinklage – de dwerg uit Game of Thrones – te zien in deze flick. De film krijgt terecht in veel magazines een 10/10.

NU IN DE BIOSCOOP! Veel kijkplezier…

 

Meer Bart in Hollywood? Klik op links hieronder

ContratiempoVier gratis cultfilmsIndiana JonesGet OutDunkirk