Bart in Hollywood – Dunkirk

26613911_10214805907684248_757393543_o

04/01/2018, Hollywood Bart over Dunkirk – E én van de meest boeiende regisseurs uit het Hollywood van de 21ste eeuw is zonder twijfel Christopher Nolan en deze man heeft zijn eerste oorlogsfilm gedraaid.

De film heet Dunkirk en is op dinsdag 9 januari 2018 om 20.00 uur te zien in CC Zoetegem. Christopher Nolan kennen jullie misschien van de populaire Batmanfilms — Batman Begins,  The Dark Knight  en  The Dark Knight Rises  – en heeft zijn naam onuitwisbaar gebeiteld in de stenen muur van beste regisseurs ooit, met briljante films als Inception en Interstellar. Om zijn eerste oorlogsdrama te filmen nam hij de evacuatieactie van Operatie Dynamo onder de loep.

De film speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en vertelt het verhaal van de evacuatie van geallieerden uit Groot Brittanni ë, Canada, Belgi ë en Frankrijk vanop het stand in Duinkerke. Inderdaad, wij Belgjes spelen een cruciale rol in dit verhaal van geïmproviseerde pieren en vissersboten die reddingsacties ondernemen op een ruige zee en dit onder heftige bombardementen. Wie Inception en Interstallar zag weet dat Nolan een regisseur is die een uitgeslapen publiek verwacht.

Uitermate complex is de verhaallijn van Dunkirk niet, toch zullen we Nolans  liefde voor verknipte verhaallijnen ook hier terug vinden. Hij koos voor 3 plotlijnen: The Mole (verwijzend naar de pier), The Sea en The Air (3 evacuatieroutes). Hoofdstukken die naar het eind toe mooi samenkomen en dit alles met acteurs als Mark Rylance (Een favoriet van Steven Spielberg die mocht meespelen in Bridge of Spies en de GVR), Cillian Murphy (Peaky Blinders, Batman Begins), Tom Hardy (Mad Max Fury Road, The Dark Knight Rises- en een best wel aardig acteerdebuut van Harry Styles (One Direction). Dit alles overgoten met een soundtrack van de imposante Hans Zimmer en we krijgen een onmisbare prent die een belangrijk portret schetst van menselijke waardigheid tijdens een militair falen.

Trailer