Zottegem prominent aanwezig in voorjaarsklassiekers

IMG_4720-1.jpg

Zottegem, 04/01/2018 –  “Zottegem zal, als Egmontstad, in 2018 sterker dan ooit aanwezig zijn en het decor uitmaken van de Vlaamse voorjaarsklassiekers. Een mooie uitstraling voor onze stad die zich ook als wielerstad profileert” zegt schepen van Toerisme en Citymarketing Kurt De Loor.

We starten op zaterdag 24 februari ‘18 met Omloop Het Nieuwsblad. De Eliterenners zullen een paar keer over het Zottegemse grondgebied rijden. De dag erna, op zondag 25 februari ’18, maakt Zottegem het decor uit van de doortocht van Omloop Het Nieuwsblad Cyclo voor wielertoeristen en recreanten. Het parcours voor de 8e editie van de tourtocht voor wielertoeristen loopt o.a. langs Sint Maria Oudenhove (Faliestraat, Brakelstraat, Gaverland, …), Erwetegem (Wijnhuizestraat, Ragestraat), Strijpen (Wurmendries, Meileveld) en zo naar Velzeke (Knutsegem, Paddestraat). Er worden tussen 4.000 en 6.000 deelnemers verwacht. De deelnemers kunnen kiezen uit diverse afstanden (123 km, 62 en 88 km).

Ongeveer een maandje later, op vrijdag 23 maart ’18, ter gelegenheid van de doortocht van de 61e editie van de E3-Prijs Harelbeke (wielerwedstrijd voor elite met contract), wordt opnieuw een mooi stukje Zottegem aangedaan. Deze World Tour-wedstrijd zal kort na de middag (circa 13u30) o.a. over de kasseien van de Paddestraat donderen.

En dan komt het weekend van Vlaanderens Mooiste. Op zaterdag 31 maart ’18 zullen 16.000 wielertoeristen uit alle windstreken in de voetsporen van Cancellara en Boonen treden. Het wordt voor hen een heroïsche dag omdat ze hun eigen Ronde zullen rijden. De duizenden deelnemers zullen hun unieke ervaring ook langs Zottegemse wegen rijden.

“Op zondag 1 april ’18 geeft onze Egmonstad opnieuw afspraak. Zowel de ‘Ronde van Vlaanderen voor dames elite’ als de ‘Ronde van Vlaanderen voor heren elite’ zullen het grondgebied van onze stad doorkruisen. De doortocht van deze wielerwedstrijden zorgen traditioneel voor een enorme volkstoeloop niet in het minst op de beroemde Zottegemse kasseistroken.” zegt Peter Roman, schepen van Sport. In het kader van Zottegem, Dorp van de Ronde, zullen ongetwijfeld opnieuw tal van randactiviteiten plaatsvinden op zondag 1 april ’18. “We hebben onderhandeld met de organisatoren van de Ronde en we hebben kunnen bereiken dat het parcours een groter deel van het centrum van onze stad zal aandoen. Gezien in 2018 in Zottegem het Egmontjaar wordt gevierd was het voor ons belangrijk om ook langs de Markt te passeren aan het standbeeld van Egmont, de Koepel boven de crypte, en zo richting Velzeke te rijden. We kunnen nu al meegeven dat het Rondedorp in het centrum van Zottegem zal verhuizen van de Heldenlaan naar de Markt, waar de koers o.a. op een groot scherm live zal vertoond worden” zegt Kurt De Loor. “Ook hebben we sterk aangedrongen om de passage in Zottegem te voorzien in de live-uitzending. Flanders Classics onderhandelt momenteel met de VRT om dit in de praktijk om te zetten. En we hebben nog een aantal verrassingen in petto. Het wordt een programma om vingers en duimen van af te likken.“ zegt Kurt.

“In Zottegem kijken we alvast heel hard uit naar het voorjaar. Niettegenstaande de Driedaagse De Panne niet meer in Zottegem zal aankomen en vertrekken, zullen we als stad opnieuw ons beste beentje voorzetten om van alle doortochten een feest te maken voor wielerminnend Belgi ë. Op die manier zorgen we ervoor dat zowel de wielrenners zelf als de duizenden toeschouwers de mooie plekjes van onze stad ontdekken en misschien later nog ‘ns langskomen als toerist. Ook voor de horeca moeten dit opnieuw topdagen worden.” besluit de schepen van Toerisme en Citymarketing Kurt De Loor.

X