Groepsaankoop voor dak- en spouwmuurisolatie – infovergadering

Isolatie

Zottegem, 26/02/2018 –  De stad Zottegem participeert in de groepsaankoop voor dak- en spouwmuurisolatie van de intercommunale SOLVA. Op donderdag 19 april organiseert het een infovergadering waar uitgebreid toelichting gegeven wordt over het project.

Solva organiseert de groepsaankoop in het kader van het burgemeesterconvenant in de strijd tegen klimaatsverandering. Na de succesvolle groepsaankoop voor groene stroom hoopt schepen van Leefmilieu Leen Goossens (CD&V) op nog meer deelnemers. “Dakisolatie is al goed ingeburgerd, maar spouwmuurisolatie is nog voor heel veel huiseigenaars uiterst interessant. Wie beide combineert bespaart 20% op zijn energiefactuur, maar dat kan voor wie met elektriciteit verwarmt nog hoger oplopen,” vertelt Goossens.

Schepen van Wonen Kurt De Loor (Spa) wijst er bovendien op dat de groepsaankoop ook heel interessant is voor wie een huis verhuurt: “Tegen 2020 wordt dakisolatie verplicht terwijl veel huurhuizen nog geen dakisolatie hebben, het is dus een uitgelezen kans voor eigenaars van huurhuizen om voordelig het dak te laten isoleren.” Wie deelneemt aan de groepsaankoop doet daar uiteraard financieel zijn voordeel mee, maar de ervaring leert dat vooral het professioneel advies en de omkadering mensen over de streep trekt. “Experts begeleiden de groepsaankoop en doen ook steekproeven om de kwaliteit van de uitgevoerde werken te controleren wat het nodige vertrouwen geeft,” vertelt De Loor.

Wie intekent op de groepsaankoop verbindt zich voorlopig nergens toe. Pas na ontvangst van de persoonlijke offerte beslis je of je al dan niet ingaat op het aanbod. Nu intekenen kan al via de website www.energiegroepsaankoop.be/gebouwschil maar de stad organiseert op donderdag 19 april een infovergadering waar uitgebreid toelichting gegeven wordt over het project. Geïnteresseerden zijn welkom in Sanitary, Zaal Noorderlicht van 19.30 tot 21 uur.