Katleen Vinckt zorgt voor ‘Aanwas’

Aanwas

Ninove, 28/02/2018 –  ‘De Sokkel’ is een mobiel kunstproject van de stad Ninove. Af en toe verhuizen ze de sokkel naar een nieuwe plek. Bij elke verhuis plaatst een andere kunstenaar een vers beeld op de sokkel.

Sinds 26 januari staat de sokkel aan de parochiekerk van Denderwindeke. Op de sokkel staat het werk ‘Aanwas’ van Katleen Vinck ( °1976). Vinck is architecte van opleiding en duikt regelmatig op als scenografe. Die beide achtergronden verbindt ze op een bijzondere manier in haar beeldend werk, waarin de wisselwerking tussen het natuurlijke en het artifici ële centraal staat. Uit deze ‘enscenering van het natuurlijke’ vloeien nieuwe betekenissen voort. Aan de Sint-Pieterskerk van Denderwindeke kneedde ze haar eigen sculptuur, geïnspireerd door de restanten van oude graven rondom de kerk. ‘Aanwas’ nodigt uit tot reflectie over leven, dood en vergankelijkheid. Vrijdag 23 februari om 16 uur werd het werk van Katleen Vinck ingehuldigd aan de Sint-Petruskerk.

Sophie Richez.