VGO speelt cruciale partij tegen Winnik

Gijzel

Oosterzele, 28/02/2018 –  Met Voorwaarts Gijzel Oosterzele — Eendracht Winnik staat op zondag 4 maart (aftrap 15 u) een cruciale wedstrijd op het programma van de 24 ste speeldag. Het duel tussen VGO (14 de, 18 punten) en Winnik (13 de, 21 p.) belooft een geladen duel te worden in de strijd om het behoud. (R 17).

Na de riante 5 — 2 zege tegen Sp. Kluisbergen wil Voorwaarts Gijzel Oosterzele tegen Eendracht Winnik de opmars verder zetten. De verdiende zege was een opsteker van formaat. Zondag volgt een nieuwe uitdaging voor het team van trainer Paul Van Den Broecke. De fans hadden dit seizoen meer verwacht van VGO. Dat klopt. In het begin van de competitie liet VGO veel punten liggen. De blessurelast, de vele noodgedwongen wijzigingen speelden VGO serieus parten. Het gaat om een som van factoren en VGO werd ook al te vaak niet door het geluk gediend. Winnen van Winnik is een haalbare kaart. VGO blijft geloven in het behoud in tweede provinciale. Er is opnieuw vechtlust in de ploeg. Toegegeven, Voorwaarts Gijzel Oosterzele staat onder zijn waarde geklasseerd en is tot veel meer in staat dan de 14 de plaats. De kaarten liggen gunstig maar het zou fout zijn te denken dat VGO het thuis tegen Winnik zomaar gaat klaren. De spelers weten dat coach Paul Van Den Broecke niet de minste verslapping duldt. Hij wil de winnaarsmentaliteit zien. Spelers en trainersstaf zitten op dezelfde golflengte en kruisen zondagnamiddag 4 maart de degens tegen Winnik. Winst zou VGO een enorme kick geven. Het ligt in de handen van de spelers. Natuurlijk wordt het geen gemakkelijke match. Beide teams willen weg uit de onderste regio. Het duel kan een belangrijke wending betekenen. De hoopgevende prestatie tegen Sp. Kluisbergen is een uitstekende reclame voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Een bevestiging dat de vorm terug is. Er is veel beterschap. Inzet tegen Sp. Kluisbergen. De weerbaarheid en enthousiasme waren groot bij de spelers. De fans waren tevreden over de prestatie van VGO, dat zich zondag dubbel gaat gaat plooien tegen Eendracht Winnik. Men wil zondagnamiddag de positieve lijn doortrekken. Met snelheid, power en karakter in het spel wil men Winnik voor de bijl. Bevrijd van alle twijfels wil VGO weer zonder complexen voetballen. Zich handhaven is tweede provinciale is belangrijk voor de club, die nog grote ambities heeft met zijn accommodatie en het sportief beleid. VGO hoopt dat Winnik wil meebouwen aan een leuke pot voetbal. Deze week stoomde de trainersstaf hun team klaar. We doen een oproep aan de supporters, sta zondag als één man achter uw club. VGO heeft het thuisvoordeel en gaat er alles aan doen om de drie punten thuis te houden. Bij winst wordt een stevig feestje gebouwd.

Reporter 17, foto Danny De Lobelle.