Volgend weekend carnaval in Merelbeke

DDL 2017 merelbeke carnaval (1)

Merelbeke, 03/03/2018 –  Merelbeke viert in het weekend van 11/12 maart al voor de 52ste keer carnaval.  

Ook voor deze 52ste willen we extra ambiance cre ëren aan en rond de tribune”, klinkt het bij de organisatie. “Op het plein achter het  Huis Hebbelynck hebben we dit jaar onze feesttent opgezet. Vanaf 14u30 verwelkomen wij iedereen in onze verwarmde feesttent. Als de laatste carnavalsvereniging de tribune gepasseerd is, zetten we de volumeknop iets hoger. Als orgelpunt van een spetterende dag worden vanaf 22u de prijzen uitgereikt aan de Merelbeekse carnavalisten. Tussen de vaste groepen door lopen nog verschillende losse carnavalsgroepen die ook elk hun eigen thema hebben.”

Programma – groepen

1 Harmonie St Cecilia Merelbeke
2 Politie Merelbeke
3 Prinses Andadde 1 en adjudant Wad de:  De 3de prinses van carnaval Merelbeke en haar adjudant worden begeleid door de orde der Dzjakkers
4 Vreemde prinsen:  Onder meer prinsenwagen Ledeberg, Zottegem,….
5 Gastgroep De Leutentreuters   uit Wetteren waarvan de leden dit jaar meespelen als “Mad-hatter” in de wondere wereld van Alice in wonderland.
6 De Deurzetters zijn op zoek naar de magie in Merelbeke met zicht op 14 oktober. “Onze inspiratie haalden wij in het oosten”
7 Gastgroep.Just Niet -“Een ode aan keizerlijke carnavalsgroepen” Sinds vorig jaar draagt deze gastgroep de titel van “‘keizerlijke carnavalsgroep van Lede’ Zij brengen een ode aan alle keizerlijke groepen van Lede samen met een aantal lokale prominente politieke figuren.
8 De Chakooslozen presenteren u de Merelbeekse Carnavai-Smesse.
We steken het stoofke aan en beginnen een nieuw avontuur.
9 Gastgroep D’Engelen:  “Werken in Lede, breng maar uw botten mee”
10 De Triangeleers -“Oh Oh Merelbeke!” De Triangeleers presenteren dit jaar een Merelbeekse Après-Ski
11 De Pub – “Onze nieuwe voorzitter trakteert op een reisje naar China
12 Gastgroep De Plakvliege Ledeberg carnaval viert dit jaar zijn 33e jubileumjaar,
14   De Walletons -“Blind getrouwd, Walleton TV heeft de rechten gekocht van het
legendarische TV format. Maar liefst 25 koppels geven elkaar op 11 maart het ja-woord.
15 De Mobi’s – “Merelbeke kleurt oranje en rood.   De Mobi’s vinden het genoeg geweest en gaan Merelbeke een handje helpen. Met man en macht
proberen we een eind te maken aan de verkeersellende.
16   Gastgroep De Troela’s -“We bakken er niets van Warme bakkers: ze worden stilaan schaarser in het straatbeeld.
17 Gastgroep De Kazoebereers -“W’emmen’t all gezien !
Achter dikke bomen gebeuren soms straffe stoten, wij met onze camera’s,hebben alles gezien en houden iedereen in de gaten.
18 De Sparatjes “Sparat FM” Na onze Merelbeekse markt vorig jaar, openen wij nu de splinternieuwe radiozender Sparat FM.
19 De Kwenenbossers -“‘k Heb een boon voor u” , Laat je meevoeren in de romantiek van onze pop-up koffieboetiek! Onze uitbundige koffiedames serveren je met de glimlach enkele straffe koffiesensaties en onvergetelijke cupcakemomenten.
Danny De Lobelle.