Eerst rit nieuw seizoen WTC Ysebaert (Munkzwalm)

3057939-1787a41823b4f964f6fbeea63339c88e (1)

Munkzwalm, 03/03/2018 – Zondag organiseerden de wielervrienden van WTC Ysebaert voor hun eerste rit van het nieuwe seizoen.

Historiek

Onder impuls van Geert Hoefman, Tom Van den Bossche en nog een paar mensen werd er op donderdagavond samen gekomen om een ritje te maken met de fiets. Aangezien de dames de woensdag reden, kozen ze ervoor om donderdag te rijden. Algauw werd dit opgemerkt door nog enkel fietsers. Zij sloten zich mee aan en vormden al een klein groepje. Door het goede weer besloten zij uiteindelijk ook op zondag te rijden. Na een paar uitstappen sprak Geert Hoefman Jean-Pierre Meulenijzer aan om te vragen of hij interesse had om met een volgwagen de rijders te volgen. Jean-Pierre kon geen “nee” zeggen en de zaak was snel beklonken. Nico Vanderhaeghen stelde met veel plezier zijn camionette ter beschikking om te dienen als volgwagen. Iets wat wel praktisch is als je te kampen krijgt met pech. Het is niet echt leuk om naar huis te moeten bellen om te vragen om je in één of ander onbekend dorp te komen halen.

Zo begon Jean-Pierre elke donderdag en zondag achter de rijders te volgen met de volgwagen van Nico. Nico liet de volgwagen volledig schilderen met het embleem van de wielerclub en ook binnenin werd er plaats gemaakt om fietsen in te kunnen herstellen. Na een paar maanden gereden te hebben in groep werd er gesproken over het oprichten van een club(je) om in 2015 van start te gaan. Dat werd positief onthaalt. Er werd een lijst opgehangen in caf é Ysebaert voor de eventueel geïnteresseerden. Uiteindelijk werd de groep uitgebreid tot 18 personen. Zij die kwamen meefietsen toonden veel interesse om zich aan te sluiten bij de club (die nog niet bestond). Na iedere rit kwamen er veel renners nog binnen bij Jurgen en Kelly waar er werd genoten van een heerlijke pint (en een boterhammetje met hesp of kaas of Americain). Zo groeide het ledenbestand zienderogen en algauw werd er door een groepje van 6 mensen bijeen gekomen om het bestuur te vormen en de club officieel op te richten: Nico Vanderhaeghen (voorzitter), Tom Van den Bossche (secretaris), Geert Hoefman (bestuurslid), Jean-Pierre Meulenijzer (Penningmeester), Eric De Sloover (bestuurslid) en Luc Minnaert (bestuurslid). Tom nam het initiatief op zich om uit te kijken naar een mooie outfit voor iedereen. Zo polste hij bij een 4-tal merken, waarbij de keuze uiteindelijk viel op ‘Doltcini sportswear‘. De kleuren van de club werden vastgesteld op zwart en wit.

Peter en leden

Er werd ook gedacht aan een peter voor de club en deze is niet minder dan Kenny De Ketele. In maart 2015 werd er gestart met een dertigtal leden. Vandaag in 2018 zijn er al meer dan vijftig leden. Zondag ll. werd er gestart met een 42-tal leden.

3057939-6586833418100e20d5a09588ff544958