Kiest burgemeester Johan Van Durme voor een prijsduif?

2018 03 04 balegem duivenmarkt (3)

Balegem, 04/03/2018 –  Op de eerste zondagvoormiddag van maart staan de duivenmelkers met hun korven aan te schuiven voor een plaats op de Balegemsche duivenmarkt.

Landelijke Gilde Balegem organiseert al tientallen jaren de duivenmarkt in de plaatselijke zaal de kring. De echt kopers staan al aan te schuiven voor de deuren open gaan.   “Zo ook dit jaar”, vertelt Paul Lampaert de bezieler van de duivenmarkt. “Wel valt het op dat onze hobby achteruit gaat. Veel oude duivenmelkers stoppen en de jeugd lijkt maar met mate meer geïnteresseerd. Toch is het een gelegenheid om te netwerken met collega’s duivenmelkers uit de omgeving. En kleine delegatie uit Engeland en Nederland kwamen ook afgezakt naar de mark. De jonge duiven werden gekeurd: vleugels, ogen en bek.   Hoe kleiner de bek meer kans op een prijsduif.   De jonge duiven gingen vlot van de hand voor een gemiddelde prijs van €30, nu wacht men af of ze prijs gaan vliegen. Ook Johan Van Durme leek in een duif geïnteresseerd of dat het een prijs duif wordt zien wij in oktober.

Danny De Lobelle.