Bibliotheek place to be in Zottegem? 8.281 bezoekers per maand!

Bibliotheek Zottegem (3)

Zottegem, 06/03/2018 – Dat de bibliotheek van Zottegem veel meer is dan een plek waar je boeken kan ontlenen is algemeen bekend. Maandelijks komen er meer dan 8.000 bezoekers langs.

In 2017 waren er exact  8.281 bezoekers per maand, dat zijn er zo’n 2.070 per week. Die leenden in 2017 samen 320.860 stuks uit de collectie. Goed dus voor zo’n 26.750 uitleningen per maand of 155 per openingsuur. “De bib blijft voor een boekenliefhebber de grot van Ali Baba”, klink het bij de bib. Maar daarnaast wordt de bib al jaren gekoesterd door heel wat bezoekers die er niet omwille van de boeken komen. Vele studenten zoeken de bib op, niet om de collectie maar om de sfeer. Tijdens de examenperiode palmen ze de studeerruimtes in de bib massaal in en hoor je er hun hersenen letterlijk kraken. Sommige krantenlezers die om 9u klaar staan aan de deur lenen nooit een boek uit, maar houden van hun bib als plek in de stad. En de bib schaart zich bovendien ook achter heel wat (culturele evenementen) zoals Jazz Zottegem.

Meer info?

Facebookpagina

Website